Рецепт Картопляники с грибами фото

Картопляники с грибами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Овочі, Картопля, Гриби
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід
Гарячі страви

Якщо вдома виявилася зайва, "стара" картопля, і з нею треба щось зробити, - простий рецепт картопляники з грибами допоможе вам "утилізувати" картопля ситно, смачно і дуже швидко! смакота

Цей рецепт приготування картопляники з грибами хоч до дієтичних ніяк віднести і не можна, але все ж закуска виходить напрочуд легкою і універсальної, - можна подавати картопляники до перших страв замість звичного хліба, наприклад, а можна подавати в гарячому вигляді як основне блюдо. В будь-якому випадку, Будьте впевнені, - з'їдять всі, і дуже швидко, тому і інгредієнтів вказана на велику порцію.

Отже, як зробити картопляники з грибами:

1. Для початку цибулю, картопля і гриби моєму, чистимо і нарізаємо дрібно.

2. Картопля ставимо варитися в підсоленій воді до готовності, а паралельно на рослинному маслі починаємо обсмажувати цибулю.

3. Коли цибуля стане золотистим, - додаємо до нього гриби, солимо і перчимо до смаку, і смажимо до готовності, постійно помішуючи.

4. Коли картопля буде готовий, - товчемо його в пюре, слив воду, і додамо до нього яйце, сметану і борошно. Ретельно перемішати.

5. Тепер з цієї картопляної маси формуємо плоскі коржі, викладаємо начинку зі сковороди, і zaleplivaem кінець, як вам зручно.

6. Кожному картопляники потрібно надати плосковати форму, обваляти в борошні, і обсмажити на тій же сковорідці, де смажився фарш і цибулю, з двох боків.

Готово! Подавати такі ніжні картопляники з грибами в домашніх умовах найкраще зі свіжою зеленню і сметаною. Смачного!


  • Картопля - 1 кілограм
  • Гриби - 500 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Борошно - 3 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Яйцо1- 1 штука
  • Крем - 0.5 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
Цей рецепт приготування картопляники з грибами хоч до дієтичних ніяк віднести і не можна, але все ж закуска виходить напрочуд легкою і універсальної, - можна подавати картопляники до перших страв замість звичного хліба, наприклад, а можна подавати в гарячому вигляді як основне блюдо. В будь-якому випадку, Будьте впевнені, - з'їдять всі, і дуже швидко, тому і інгредієнтів вказана на велику порцію.

Отже, як зробити картопляники з грибами:

1. Для початку цибулю, картопля і гриби моєму, чистимо і нарізаємо дрібно.

2. Картопля ставимо варитися в підсоленій воді до готовності, а паралельно на рослинному маслі починаємо обсмажувати цибулю.

3. Коли цибуля стане золотистим, - додаємо до нього гриби, солимо і перчимо до смаку, і смажимо до готовності, постійно помішуючи.

4. Коли картопля буде готовий, - товчемо його в пюре, слив воду, і додамо до нього яйце, сметану і борошно. Ретельно перемішати.

5. Тепер з цієї картопляної маси формуємо плоскі коржі, викладаємо начинку зі сковороди, і zaleplivaem кінець, як вам зручно.

6. Кожному картопляники потрібно надати плосковати форму, обваляти в борошні, і обсмажити на тій же сковорідці, де смажився фарш і цибулю, з двох боків.

Готово! Подавати такі ніжні картопляники з грибами в домашніх умовах найкраще зі свіжою зеленню і сметаною. Смачного!

Схожі рецепти