Картопляні зрази з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Картопляні зрази з м'ясом - ситне блюдо, батьківщиною яких вважаються відразу кілька країн. Це далеко не єдина страва, яке між собою ділять Польща, Литва, Білорусія і Україна. Готуємо?
Картопляні зрази з м'ясом готуються досить просто і швидко. Дуже смачна страва, яке слід подавати зі сметаною і кропом. Підходить як закуска до пива або як основне блюдо (особливо подобається дітям). Дівчатам і людям, стежить за своєю фігурою, не раджу сильно захоплюватися картопляними зразами з м'ясом Удачі в приготуванні!
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 20 грам
- Олія соняшникова - 30 грам
- Крем 20% - 50 грам
- Морква - 30 грам
- Свинина + Телятина - 35+35 грам
- Сіль, перець, приправи - - За смаком
Картоплю відварюємо в мундирі, очищаємо від шкірки і робимо з нього пюре.
Солимо, додаємо яйце, борошно і добре перемішуємо.
Картопляне тісто ділимо на три рівні частини.
З тіста робимо коржики. У центр кожного коржика викладаємо м'ясну начинку.
Защипуємо краю і надаємо овальну форму.
Обсмажуємо зрази до золотистої скоринки у фритюрі, або на сковорідці у великій кількості масла.
Потім зрази перекладаємо в форму для випікання і не на довго відправляємо запікатися в духовку, розігріту до 180 градусів.
Готові зрази подаємо зі сметаною і свіжою зеленню. Смачного!