Рецепт Картопляні нагетси фото

Картопляні нагетси
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 40 хв.

Вегетаріанці адаптували безліч м'ясних рецептів під себе. І багато хто з них стають навіть краще оригінальних страв. Ну, мені по-принаймні деякі з них дуже подобаються.

Опис приготування:

Зовсім недавно я дізналася про те, як приготувати картопляні нагетси, і просто закохалася в них. Коли вам нададуть просто є пюре, то це гаряче блюдо вас врятує. Воно може виступати і як гарнір, але на мене ці нагетси виходять такими ситними, що до них підійде просто легкий салат і соус. Спробуйте обов'язково!

  • Картопля - 250 грам
  • Вершкове масло - 10 грам
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Петрушка - 2 штуки
  • Зелена цибуля - 2 штуки
  • Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
  • Сухарі паніровочні - 5 Ст. Ложок
  • Імбир сухий мелений - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 25 чайних ложки
картопляні нагетси - фото крок 1
Картопля помийте і почистіть. Відваріть його в підсоленій воді протягом 20 хвилин. Потім злийте воду і стовчені його в пюре.
картопляні нагетси - фото крок 2
Додайте до пюре вершкове масло, перемішайте. Потім всипте імбир.
картопляні нагетси - фото крок 3
Помийте і почистіть цибулю з морквою. Цибулю дрібно наріжте, а моркву натріть на крупній тертці. Приберіть овочі на сковороду з маслом.
картопляні нагетси - фото крок 4
Прожарте овочі близько 4-х хвилин, постійно помішуючи.
картопляні нагетси - фото крок 5
Змішайте цибулю, морква і картопляне пюре до однорідної маси. Також додайте промиті і подрібнені зелену цибулю з петрушкою.
картопляні нагетси - фото крок 6
Сформуйте з маси довгі котлетки, обваляйте кожну в сухарях.
картопляні нагетси - фото крок 7
Обсмажте нагетси на сковороді в маслі з двох боків до рум'яного кольору. Смачного!

Схожі рецепти