Кабачкові нагетси в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні шматочки молодого кабачка в хрусткій скоринці - легке і корисне доповнення до перших страв. А приготування в духовці робить ці нагетси не тільки неймовірно смачними, але і низькокалорійними.
Для приготування хрустких кабачковий наггетсів за цим рецептом будуть потрібні молоді кабачки загальною вагою 500-600 грам. Слід також враховувати, що як панірування можна використовувати не тільки суміш пшеничного борошна і висівок. Для цієї мети добре підійдуть готові панірувальні сухарі, проте, це кілька знизить корисні якості готового блюда.
- Кабачок (маленького розміру) - 2 штуки
- Яйця курячі - 3 штуки
- Борошно пшеничне - 130-150 грам
- Висівки пшеничні - 40-50 грам
- Олія соняшникова - 30 мілілітрів
- Сіль, спеції - За смаком
Підготуйте перелічені продукти. Кабачки бажано брати молоді з м'якою шкіркою і невеликими насінням. Якщо вони більш зрілі, то необхідно попередньо очистити їх і видалити серцевину з насінням.
Кабачки наріжте кільцями або півкільцями залежно від їх розміру.
Для клярі з'єднайте в мисці яйця, сіль (приблизно 0, 5 немає. Л.) і улюблені спеції, злегка збийте масу виделкою.
Всипте в яєчну масу 100 грам просіяного борошна і розмішайте до однорідності.
Влийте в тісто олію, ще раз добре розмішайте.
Підготуйте панірувальну суміш із решти борошна (30-50 грам залежно від кількості кабачків), висівок і дрібки солі.
Занурте кожен шматочок кабачка в густий кляр, використовуючи для зручності вилку.
Після клярі відправте кожен шматочок в панірувальну суміш, щоб вона покрила кабачок з усіх боків.
Додайте підготовлені шматочки на деку, застеленому килимком для випічки і помістіть в духову шафу, розігрітий до 230-250 градусів. Через 10-15 хвилин нагетси повинні зарум'яниться внизу. Їх потрібно перевернути і запікати ще 10-15 хвилин або підрум'янити тільки зверху при наявності відповідної функції.
Готові кабачкові Наггет подавайте відразу після приготування до перших страв або як закуску, доповнюючи їх різними соусами.