Рецепт Кабачкові нагетси в духовці фото

Кабачкові нагетси в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Страви в паніровці

Ніжні шматочки молодого кабачка в хрусткій скоринці - легке і корисне доповнення до перших страв. А приготування в духовці робить ці нагетси не тільки неймовірно смачними, але і низькокалорійними.

Для приготування хрустких кабачковий наггетсів за цим рецептом будуть потрібні молоді кабачки загальною вагою 500-600 грам. Слід також враховувати, що як панірування можна використовувати не тільки суміш пшеничного борошна і висівок. Для цієї мети добре підійдуть готові панірувальні сухарі, проте, це кілька знизить корисні якості готового блюда.

  • Кабачок (маленького розміру) - 2 штуки
  • Яйця курячі - 3 штуки
  • Борошно пшеничне - 130-150 грам
  • Висівки пшеничні - 40-50 грам
  • Олія соняшникова - 30 мілілітрів
  • Сіль, спеції - За смаком
кабачкові нагетси в духовці - фото крок 1
Підготуйте перелічені продукти. Кабачки бажано брати молоді з м'якою шкіркою і невеликими насінням. Якщо вони більш зрілі, то необхідно попередньо очистити їх і видалити серцевину з насінням.
кабачкові нагетси в духовці - фото крок 2
Кабачки наріжте кільцями або півкільцями залежно від їх розміру.
кабачкові нагетси в духовці - фото крок 3
Для клярі з'єднайте в мисці яйця, сіль (приблизно 0, 5 немає. Л.) і улюблені спеції, злегка збийте масу виделкою.
кабачкові нагетси в духовці - фото крок 4
Всипте в яєчну масу 100 грам просіяного борошна і розмішайте до однорідності.
кабачкові нагетси в духовці - фото крок 5
Влийте в тісто олію, ще раз добре розмішайте.
кабачкові нагетси в духовці - фото крок 6
Підготуйте панірувальну суміш із решти борошна (30-50 грам залежно від кількості кабачків), висівок і дрібки солі.
кабачкові нагетси в духовці - фото крок 7
Занурте кожен шматочок кабачка в густий кляр, використовуючи для зручності вилку.
кабачкові нагетси в духовці - фото крок 8
Після клярі відправте кожен шматочок в панірувальну суміш, щоб вона покрила кабачок з усіх боків.
кабачкові нагетси в духовці - фото крок 9
Додайте підготовлені шматочки на деку, застеленому килимком для випічки і помістіть в духову шафу, розігрітий до 230-250 градусів. Через 10-15 хвилин нагетси повинні зарум'яниться внизу. Їх потрібно перевернути і запікати ще 10-15 хвилин або підрум'янити тільки зверху при наявності відповідної функції.
кабачкові нагетси в духовці - фото крок 10
Готові кабачкові Наггет подавайте відразу після приготування до перших страв або як закуску, доповнюючи їх різними соусами.

Схожі рецепти