Кабачкові котлети в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Чи не готувати сезонні, такі корисні овочі, просто злочин. Пропоную в вашу кулінарну скарбничку цікавий рецепт кабачковий котлет в духовці - влітку, коли кабачків багато, стане в нагоді.
Овочеві котлети не тільки вельми корисні, але і шалено смачні при правильному їх приготуванні. Кабачкові котлети в духовці, зроблені за цим рецептом, здатні здивувати навіть тих, хто вважає за краще не вживати кабачки. Найніжніші, ароматні, з хрусткою скоринкою - вони точно гідні бути приготованими. Не сумніваюся, що мій рецепт кабачковий котлет в духовці вам сподобається!
- Кабачок - 2 штуки
- Болгарський перець - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Яйце - 1-2 штук
- Зелень - 2-3 Ст. Ложок
- Хліб або сухарі - 3-4 скибочок
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Сир - 100 грам
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
- Спеції - 1-2 Щепоток (сіль, перець, сушений базилік, куркуми і TD)
1. Кабачкові котлети в духовці в домашніх умовах можна приготувати з абсолютно різними овочами. У цьому варіанті необхідно очистити від хвостиків і насіння перець, почистити цибулину і добре вимити кабачок. Можна також використовувати білокачанну капусту, селера і моркву. Всі інгредієнти подрібнити в м'ясорубці або блендері. Хліб розмочити трохи в воді або молоці і додати в фарш.
2. Свіжу зелень подрібнити ножем і додати в фарш. Залежно від консистенції отриманої маси, додати також 1-2 яйця і кілька ложок борошна (можна замінити манною крупою).
3. Отриманий фарш необхідно ретельно перемішати. Додати улюблені спеції за смаком.
4. Духовку розігріти заздалегідь. Деко змастити трохи олією, можна використовувати пензлик. Столовою ложкою набирати фарш і відправляти на деко. Твердий сир натерти на тертці або порізати тонкими смужками. Кожну котлетку присипати сиром і відправити в духовку. Пекти вони повинні до красивого золотистого кольору.
5. Рецепт приготування кабачковий котлет в духовці можна завершити підготовкою соусу або гарнір до подачі. Ця страва чудово поєднується з овочами, а як соус ідеально підійде вершково-часниковий.