Рецепт Кабачкові котлети в духовці фото

Кабачкові котлети в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 10
Час приготування: 55 хв.

Чи не готувати сезонні, такі корисні овочі, просто злочин. Пропоную в вашу кулінарну скарбничку цікавий рецепт кабачковий котлет в духовці - влітку, коли кабачків багато, стане в нагоді.

Опис приготування:

Овочеві котлети не тільки вельми корисні, але і шалено смачні при правильному їх приготуванні. Кабачкові котлети в духовці, зроблені за цим рецептом, здатні здивувати навіть тих, хто вважає за краще не вживати кабачки. Найніжніші, ароматні, з хрусткою скоринкою - вони точно гідні бути приготованими. Не сумніваюся, що мій рецепт кабачковий котлет в духовці вам сподобається!

  • Кабачок - 2 штуки
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука
  • Яйце - 1-2 штук
  • Зелень - 2-3 Ст. Ложок
  • Хліб або сухарі - 3-4 скибочок
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Сир - 100 грам
  • Рослинна олія - 1 Чайна ложка
  • Спеції - 1-2 Щепоток (сіль, перець, сушений базилік, куркуми і TD)
кабачкові котлети в духовці - фото крок 1
1. Кабачкові котлети в духовці в домашніх умовах можна приготувати з абсолютно різними овочами. У цьому варіанті необхідно очистити від хвостиків і насіння перець, почистити цибулину і добре вимити кабачок. Можна також використовувати білокачанну капусту, селера і моркву. Всі інгредієнти подрібнити в м'ясорубці або блендері. Хліб розмочити трохи в воді або молоці і додати в фарш.
кабачкові котлети в духовці - фото крок 2
2. Свіжу зелень подрібнити ножем і додати в фарш. Залежно від консистенції отриманої маси, додати також 1-2 яйця і кілька ложок борошна (можна замінити манною крупою).
кабачкові котлети в духовці - фото крок 3
3. Отриманий фарш необхідно ретельно перемішати. Додати улюблені спеції за смаком.
кабачкові котлети в духовці - фото крок 4
4. Духовку розігріти заздалегідь. Деко змастити трохи олією, можна використовувати пензлик. Столовою ложкою набирати фарш і відправляти на деко. Твердий сир натерти на тертці або порізати тонкими смужками. Кожну котлетку присипати сиром і відправити в духовку. Пекти вони повинні до красивого золотистого кольору.
кабачкові котлети в духовці - фото крок 5
5. Рецепт приготування кабачковий котлет в духовці можна завершити підготовкою соусу або гарнір до подачі. Ця страва чудово поєднується з овочами, а як соус ідеально підійде вершково-часниковий.

Схожі рецепти