Кабачкові деруни
(покроковий рецепт з фото)
Відмінне блюдо, які люблять дорослі і діти - це деруни. Вони являють собою овочеві оладки, які можна робити з різноманітних овочів. Спробуйте, як приготувати кабачкові деруни.
Традиційно, деруни - це оладки з золотистою і хрусткою скоринкою, які обсмажуються на сковороді з додаванням рослинної олії. Їх можна подати як сніданок, так і в якості закуски. Деруни можна приготувати з картоплі, кабачків, а також змішати кілька овочів. Їх подають зі сметаною або будь-яким іншим соусом до смаку, і обов'язково гарячими.
- Кабачок - 2-3 штук
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 150 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Зелень - За смаком
- Цибулина - 1 штука
- Крем - 200 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Рослинна олія - За смаком
1. Мою кабачки і натираю їх на дрібній тертці, після чого відкидаю масу на сито або просто віджимають руками. Додаю до кабачків натертий на дрібній тертці цибулю.
2. У миску до кабачків і цибулі вбиваю яйце, солю і перчу за смаком, додаю борошно. І гарненько перемішую.
3. На вогонь відправляю сковороду, наливаю трохи рослинного масла і розігріваю. Ложкою викладаю отриману масу і обсмажую з двох боків до золотистої і хрусткої скоринки.
4. Готові деруни спершу перекладаю на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир, потім кладу на тарілку, посипаю зеленню і тертим сиром і подаю зі сметаною.