Кабачкові кекси з цибулею і беконом
(покроковий рецепт з фото)
Смачні? що! ситні? дуже! Спробуйте мій рецепт, я прямо зараз розповім вам, як приготувати кабачкові кекси з цибулею і беконом. Це відмінний варіант несолодкої випічки. Смачно, ситно і просто!
Особисто мені здається, що таке блюдо найкраще буде поєднуватися з великою кількістю сметанно-часникового соусу, хоча моя мама, наприклад, просто обожнює всілякі види кетчупу, а тому запевняє, що з гострим томатним соусом або навіть аджикою такі кекси будуть поєднуватися краще. Сперечатися не буду, розсудіть самі, спробувавши і так, і так! А ось і сам рецепт приготування кабачковий кексів з цибулею і беконом.
- Кабачок - 400 грам
- Бекон - 50 грам
- Сир тертий - 100 грам
- Борошно - 400 грам
- Яйця - 3 штуки
- Розпушувач - 0.5 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком
- Цибуля - За смаком (у мене був тільки цибульний порошок, але можна використовувати і свіжий, і зелену цибулю)
1. Змішаємо спочатку за допомогою блендера або міксера борошно і розпушувач. Потім додамо масло, збиті яйця, гірчицю і сік лимона. До цієї суміші додамо перетертий в кашку кабачок, туди ж - тертий сир. Туди ж - все спеції за смаком (включаючи цибулю).
2. Тепер цією масою заповнюємо формочки. Зверху я майбутні маффіни посипала ще тертим сиром.
3. Запікаємо 25 хвилин при 180 градусах. Як тільки випічка стане ось такий рум'яної, блюдо можна вважати готовим.
4. Смачного!