Рецепт Картопляні ковбаски «ВедаРА» фото

Картопляні ковбаски «ВедаРА»
(покроковий рецепт з фото)

Литовська кухня
Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Рецепт приготування традиційного литовського страви з картоплі - картопляних ковбасок "ведарай" (живіт). Дуже смачне і бюджетне блюдо, регулярно з'являється на столах в литовських сім'ях.

Картопляні ковбаски "ведарай" - дуже жирне, важке блюдо, є традиційним в литовській національній кухні. Кожен день таке не їстимеш - шлунок відязикаться працювати Але час від часу побалувати себе цим дуже смачним і бюджетним стравою можна. Як і майже всі литовське, готується з картоплі і ще пари-трійки елементарних інгредієнтів.

Розповідаю, як приготувати картопляні ковбаски "ведарай" :

1. Картоплю очистити і дрібно натерти.

2. Сало нарізати дрібненькими кубиками і підсмажити з дрібно нарізаною цибулею.

3. Змішати терту картоплю, обсмажені шкварки з цибулею, сіль і перець. Добре перемішати.

4. Свинячі кишки промити від солі під струменем проточної води.

5. Нещільно наповнити свинячі кишки картопляної масою. Начинені кишки скласти в форму для запікання, змащену маслом. На дно форми налити трохи води.

6. Поставити форму для запікання з майбутніми картопляними ковбасками в духовку, розігріту до 200 градусів. Через 10 хвилин ковбаски потрібно проколоти виделкою в декількох місцях, зменшити вогонь до 160 градусів і запікати, час від часу поливаючи жиром, до повної готовності. Як тільки ковбаски покриються тонкої красивою скоринкою - значить, готові.

7. Готові картопляні ковбаски "ведарай" подаємо зі сметаною і шкварками.

Смачного!


  • Картопля - 1 кілограм
  • Копчене сало - 200 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Свинячі кишки - 100 грам
Картопляні ковбаски "ведарай" - дуже жирне, важке блюдо, є традиційним в литовській національній кухні. Кожен день таке не їстимеш - шлунок відязикаться працювати Але час від часу побалувати себе цим дуже смачним і бюджетним стравою можна. Як і майже всі литовське, готується з картоплі і ще пари-трійки елементарних інгредієнтів.

Розповідаю, як приготувати картопляні ковбаски "ведарай" :

1. Картоплю очистити і дрібно натерти.

2. Сало нарізати дрібненькими кубиками і підсмажити з дрібно нарізаною цибулею.

3. Змішати терту картоплю, обсмажені шкварки з цибулею, сіль і перець. Добре перемішати.

4. Свинячі кишки промити від солі під струменем проточної води.

5. Нещільно наповнити свинячі кишки картопляної масою. Начинені кишки скласти в форму для запікання, змащену маслом. На дно форми налити трохи води.

6. Поставити форму для запікання з майбутніми картопляними ковбасками в духовку, розігріту до 200 градусів. Через 10 хвилин ковбаски потрібно проколоти виделкою в декількох місцях, зменшити вогонь до 160 градусів і запікати, час від часу поливаючи жиром, до повної готовності. Як тільки ковбаски покриються тонкої красивою скоринкою - значить, готові.

7. Готові картопляні ковбаски "ведарай" подаємо зі сметаною і шкварками.

Смачного!

Схожі рецепти