Картопляні ковбаски «ВедаРА»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування традиційного литовського страви з картоплі - картопляних ковбасок "ведарай" (живіт). Дуже смачне і бюджетне блюдо, регулярно з'являється на столах в литовських сім'ях.
Картопляні ковбаски "ведарай" - дуже жирне, важке блюдо, є традиційним в литовській національній кухні. Кожен день таке не їстимеш - шлунок відязикаться працювати Але час від часу побалувати себе цим дуже смачним і бюджетним стравою можна. Як і майже всі литовське, готується з картоплі і ще пари-трійки елементарних інгредієнтів.
Розповідаю, як приготувати картопляні ковбаски "ведарай" :
1. Картоплю очистити і дрібно натерти.
2. Сало нарізати дрібненькими кубиками і підсмажити з дрібно нарізаною цибулею.
3. Змішати терту картоплю, обсмажені шкварки з цибулею, сіль і перець. Добре перемішати.
4. Свинячі кишки промити від солі під струменем проточної води.
5. Нещільно наповнити свинячі кишки картопляної масою. Начинені кишки скласти в форму для запікання, змащену маслом. На дно форми налити трохи води.
6. Поставити форму для запікання з майбутніми картопляними ковбасками в духовку, розігріту до 200 градусів. Через 10 хвилин ковбаски потрібно проколоти виделкою в декількох місцях, зменшити вогонь до 160 градусів і запікати, час від часу поливаючи жиром, до повної готовності. Як тільки ковбаски покриються тонкої красивою скоринкою - значить, готові.
7. Готові картопляні ковбаски "ведарай" подаємо зі сметаною і шкварками.
Смачного!
- Картопля - 1 кілограм
- Копчене сало - 200 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Сіль, перець - - За смаком
- Свинячі кишки - 100 грам
Розповідаю, як приготувати картопляні ковбаски "ведарай" :
1. Картоплю очистити і дрібно натерти.
2. Сало нарізати дрібненькими кубиками і підсмажити з дрібно нарізаною цибулею.
3. Змішати терту картоплю, обсмажені шкварки з цибулею, сіль і перець. Добре перемішати.
4. Свинячі кишки промити від солі під струменем проточної води.
5. Нещільно наповнити свинячі кишки картопляної масою. Начинені кишки скласти в форму для запікання, змащену маслом. На дно форми налити трохи води.
6. Поставити форму для запікання з майбутніми картопляними ковбасками в духовку, розігріту до 200 градусів. Через 10 хвилин ковбаски потрібно проколоти виделкою в декількох місцях, зменшити вогонь до 160 градусів і запікати, час від часу поливаючи жиром, до повної готовності. Як тільки ковбаски покриються тонкої красивою скоринкою - значить, готові.
7. Готові картопляні ковбаски "ведарай" подаємо зі сметаною і шкварками.
Смачного!