Картопляні ковбаски з шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Брат, картопелька! У будь-якому вигляді вона хороша і завжди бажана. А вже такі-то картопляні ковбаски, ароматні і рум'яні, нікого не залишать байдужими!
Картопля для таких ковбасок краще вибирати крохмалистих сортів, так як він краще тримає форму тесту. Замість шинки можна додати гриби або готове м'ясо. А взагалі, страва дуже смачна і подавати його можна з будь-яким соусом, будь то сметана, кетчуп, пікантний або часниковий соус.
- Картопля - 700 грам
- Шинка - 150 грам
- Сир тертий - 1/2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне в / сорт - 1/2 склянки
- Крохмаль кукурудзяний - 1 Ст. Ложка
- Паприка мелена - 1 Ст. Ложка
- Кмин - 1 щіпка (мелений)
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок (для смаження)
Картопля зваріть в мундирі і остудіть. Натріть на середній «сирної» тертці. Додайте дрібно посічену або натерту на тертці шинку (я брала посічену шинку і варено-копчену грудинку), тертий сир, вбийте яйце.
Додайте борошно і крохмаль, прянощі, посоліть і поперчіть за смаком.
Вимісити пластичне тісто. При необхідності додайте ще трохи борошна. Картопля скрізь різний і вгадати точну кількість складно. Підсипати муку потроху, перевіряючи результат.
Далі можна присипати робочу поверхню борошном, але я віддаю перевагу змащувати маслом, руки теж. Візьміть частина тесту і скочується в довгу ковбаску товщиною приблизно в півтора пальця. Поверніть в спіраль і проткніть шпажками - однією або двома.
Розігрійте трохи масла в сковороді і обсмажте ковбаски з двох сторін до рум'яної скоринки. Готові ковбаски викладайте на серветки для видалення надлишків олії.
Подавайте ковбаски гарячими, з домашніми соліннями або сметаною.