Рецепт Картопляні ковбаски з шинкою фото

Картопляні ковбаски з шинкою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Брат, картопелька! У будь-якому вигляді вона хороша і завжди бажана. А вже такі-то картопляні ковбаски, ароматні і рум'яні, нікого не залишать байдужими!

Картопля для таких ковбасок краще вибирати крохмалистих сортів, так як він краще тримає форму тесту. Замість шинки можна додати гриби або готове м'ясо. А взагалі, страва дуже смачна і подавати його можна з будь-яким соусом, будь то сметана, кетчуп, пікантний або часниковий соус.

  • Картопля - 700 грам
  • Шинка - 150 грам
  • Сир тертий - 1/2 склянки
  • Яйце - 1 штука
  • Борошно пшеничне в / сорт - 1/2 склянки
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 Ст. Ложка
  • Паприка мелена - 1 Ст. Ложка
  • Кмин - 1 щіпка (мелений)
  • Орегано - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок (для смаження)
картопляні ковбаски з шинкою - фото крок 1
Картопля зваріть в мундирі і остудіть. Натріть на середній «сирної» тертці. Додайте дрібно посічену або натерту на тертці шинку (я брала посічену шинку і варено-копчену грудинку), тертий сир, вбийте яйце.
картопляні ковбаски з шинкою - фото крок 2
Додайте борошно і крохмаль, прянощі, посоліть і поперчіть за смаком.
картопляні ковбаски з шинкою - фото крок 3
Вимісити пластичне тісто. При необхідності додайте ще трохи борошна. Картопля скрізь різний і вгадати точну кількість складно. Підсипати муку потроху, перевіряючи результат.
картопляні ковбаски з шинкою - фото крок 4
Далі можна присипати робочу поверхню борошном, але я віддаю перевагу змащувати маслом, руки теж. Візьміть частина тесту і скочується в довгу ковбаску товщиною приблизно в півтора пальця. Поверніть в спіраль і проткніть шпажками - однією або двома.
картопляні ковбаски з шинкою - фото крок 5
Розігрійте трохи масла в сковороді і обсмажте ковбаски з двох сторін до рум'яної скоринки. Готові ковбаски викладайте на серветки для видалення надлишків олії.
картопляні ковбаски з шинкою - фото крок 6
Подавайте ковбаски гарячими, з домашніми соліннями або сметаною.

Схожі рецепти