Картопляні кульки з шинкою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Картопляні кульки з шинкою і сиром - відмінна закуска і для святкового столу, і для звичайного дня. З неймовірним ароматом, м'які всередині і з хрусткою скоринкою зовні, вони підкорять ваших рідних.
Картопляні кульки з шинкою і сиром - просте, але дуже смачна страва. Готувати картопляні кульки можна із залишків пюре або спеціально відварити картоплю в шкірці. Апетитні кульки з хрусткою скоринкою, з ароматом часнику, з сирною начинкою прикрасять не тільки обідній стіл, але і на святковому столі виглядають ідеально. Ну, а як приготувати картопляні кульки з шинкою і сиром, читайте в рецепті нижче.
- Картопля - 8-10 штук
- Шинка - 150 грам
- Сир твердий - 150 грам
- Часник - 3 зубчики
- Яйце - 2-3 штук(1 яйце в тісто)
- Панірувальні сухарі - 100-200 грам
- Рослинна олія - 200 мілілітрів
- Паприка копчена мелена - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 1/4 чайних ложки (за смаком)
1. Картопля моєму і ставимо варити в шкірці.
2. Тим часом нарізаємо шинку дрібними шматочками.
3. А сир шматочками трохи крупніше.
4. Готову картоплю трохи охолоджуємо, чистий і razminaem в пюре. Додаємо яйце, шинку, сіль, перець і паприку.
5. Добре перемішуємо все до однорідності. Потім беремо трохи тесту і робимо з нього корж. В середину кладемо кілька шматочків сиру.
6. Робимо кульку і обвалюють його в панірувальних сухарях.
7. Потім швидко занурюємо в злегка збите яйце і знову в панірувальні сухарі.
8. Смажимо картопляні кульки у великій кількості рослинного масла, періодично перевертаючи.
9. Викладаємо кульки на тарілку, нехай трохи охолонуть, і подаємо з улюбленим соусом.