Картопляні кульки з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Картопляні кульки з сиром можуть послужити відмінною закускою до пива. Вони чудово виглядають на будь-якому святковому столі! Дуже ароматні і незвичайні. Це прекрасна альтернатива повсякденному пюре.
Якщо ви хочете дізнатися, як приготувати картопляні кульки з сиром, то просто вивчіть цей рецепт. Це відмінна закуска, яку краще подавати гарячою. Хрустка паніровка і м'який сир всередині нікого не залишать байдужим.
- Картопля - 2 штуки
- Куряче яйце - 1 штука
- Сир твердий - 30 грам
- Борошно - 1/2 склянки
- Білий хліб - 40 грам
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
- Рослинна олія для смаження - 5 Ст. Ложок
Візьміть будь-який твердий сир, який ви любите, наріжте його на кубики невеликого розміру. Відмінно підійдуть ті сорти сиру, які швидко і добре плавляться при високій температурі (наприклад, "гауда ").
У невелику емальовану мисочку вбийте куряче яйце середнього розміру. Додайте в нього дрібку солі. Потім якомога ретельніше збийте яйце за допомогою вилки. Також це можна зробити за допомогою віночка, тоді процес займе менше часу і зусиль.
Картопля гарненько вимийте і очистіть від шкірки. Потім натріть бульби на дрібну тертку. Відіжміть всю рідину, яку пустять овочі. Потім додайте до картоплі одну столову ложку збитого яйця, спеції. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
Викладайте чайною ложкою невеликі частини картоплі до себе в долоню, вдавлюють в кожну частину шматочок сиру (у центр). Формуйте картопляні кульки так, щоб сир опинився посередині.
У невелику тарілку насипте трохи борошна. Обваляйте в ній кожен картопляний кулька. Борошно буде відмінно тримати картопля в процесі смаження, головне - ретельно запанірувати кожен кульку, щоб не залишилося прогалин.
У час, що залишився збите яйце додайте три столові ложки борошна і дві столові ложки молока, ретельно перемішайте всі інгредієнти. В отримане тісто умочіть кожен картопляний кулька. Зачекайте, поки надлишок тесту не стече з нього.
Візьміть кілька шматочків черствого білого хліба. Подрібніть його в блендері так, щоб вийшли панірувальні сухарі. Обваляйте в них кульки таким образоі, щоб вони були ними повністю покриті.
У чисту сковорідку налийте рослинне масло без запаху. Розжарити її на середньому вогні, викладайте в сковорідку кульки партіями. Обсмажуйте їх з усіх боків до появи золотистої скоринки.