Картопляні чуррос
(покроковий рецепт з фото)
Картопляні чуррос - блюдо іспанської кухні. Як і багато страв, приготовані у фритюрі, воно може бути й не найкорисніше, але іноді можна собі його дозволити, тим більше, що це смачно.
Приготувати чуррос просто і відносно швидко. До того ж продукти все прості і недорогі. Якщо у вас немає кулінарного мішка, то можна скористатися звичайним поліетиленовим пакетом, виконавши в ньому отвір, через яке видавити тісто. Подавайте картопляні чуррос з улюбленим соусом!
- Картопля - 3-4 штуки
- Яйце - 1-2 штук
- Сир твердий - 50 грам
- Часник сушений - 1/2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 200 мілілітрів
- Перець чорний мелений - За смаком
- Борошно - 1 Ст. Ложка
Картопля очистіть, помийте, наріжте і викладіть в каструлю. Налийте воду і сіль за смаком. Поставте каструлю на плиту і варіть до готовності.
Відварну картоплю розімніть в пюре.
Додайте одне велике або два дрібних яйця. Перемішайте.
Викладіть тертий сир, чорний мелений перець і сухий часник в картопляне пюре.
Додайте столову ложку борошна.
Перемішайте всі інгредієнти.
У каструлю з товстим дном або сковороду налийте олію, розжарите його. За допомогою кондитерського мішка видавити картопляне тісто в формі спіралі в киплячу олію. Обсмажте чуррос з обох боків до золотистого кольору.
Після викладіть на паперовий рушник для видалення зайвого жиру.
Картопляні чуррос готові. Подавайте на закуску.