Рецепт Картопляні чуррос фото

Картопляні чуррос
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Овочі , Картопля
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 50 хв.

Картопляні чуррос - блюдо іспанської кухні. Як і багато страв, приготовані у фритюрі, воно може бути й не найкорисніше, але іноді можна собі його дозволити, тим більше, що це смачно.

Опис приготування:

Приготувати чуррос просто і відносно швидко. До того ж продукти все прості і недорогі. Якщо у вас немає кулінарного мішка, то можна скористатися звичайним поліетиленовим пакетом, виконавши в ньому отвір, через яке видавити тісто. Подавайте картопляні чуррос з улюбленим соусом!

  • Картопля - 3-4 штуки
  • Яйце - 1-2 штук
  • Сир твердий - 50 грам
  • Часник сушений - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Масло рослинне - 200 мілілітрів
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
картопляні чуррос - фото крок 1
Картопля очистіть, помийте, наріжте і викладіть в каструлю. Налийте воду і сіль за смаком. Поставте каструлю на плиту і варіть до готовності.
картопляні чуррос - фото крок 2
Відварну картоплю розімніть в пюре.
картопляні чуррос - фото крок 3
Додайте одне велике або два дрібних яйця. Перемішайте.
картопляні чуррос - фото крок 4
Викладіть тертий сир, чорний мелений перець і сухий часник в картопляне пюре.
картопляні чуррос - фото крок 5
Додайте столову ложку борошна.
картопляні чуррос - фото крок 6
Перемішайте всі інгредієнти.
картопляні чуррос - фото крок 7
У каструлю з товстим дном або сковороду налийте олію, розжарите його. За допомогою кондитерського мішка видавити картопляне тісто в формі спіралі в киплячу олію. Обсмажте чуррос з обох боків до золотистого кольору.
картопляні чуррос - фото крок 8
Після викладіть на паперовий рушник для видалення зайвого жиру.
картопляні чуррос - фото крок 9
Картопляні чуррос готові. Подавайте на закуску.

Схожі рецепти