Чуррос з шоколадно-кавовим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Поспішаю розповісти вам, як приготувати Чуррос з шоколадно-кавовим соусом - традиційну іспанську випічку. Чуррос виходять дуже смачними, солодкими і в міру хрусткими. Обов'язково спробуйте!
Багато ніколи не пробували Чуррос, традиційну іспанську солодкість, тому сьогодні я поділюся з вами цим рецептом. Головним в приготуванні є тісто, тому стежте за тим, щоб воно не було занадто рідким (додавайте яйця по одному, по необхідності зменшіть їх кількість). Ви можете поміняти форму Чуррос, зробивши їх спіралевіднимі, так вийде навіть цікавіше. Рекомендую подавати таку солодкість з шоколадним соусом, приготованим за цим рецептом.
- Вода - 250 мілілітрів
- Яйце - 2-3 штук
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 120-130 грам
- Шоколад - 70 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершки - 90 мілілітрів
- Кава - 30 мілілітрів
- Масло рослинне - 300 мілілітрів (для фритюру)
1. Змішайте вершкове масло з цукром і водою і поставте на вогонь, щоб масло повністю розчинилося. Чи не кип'ятіть суміш. Додайте борошно і добре перемішайте, не знімаючи каструлю з вогню.
2. Тісто повинне вийти еластичним і добре відставати від стінок каструлі. Остудіть тісто приблизно протягом 10 хвилин, потім по одному додайте яйця, добре кожен раз перемішуючи тісто до однорідного стану.
3. Помістіть тісто в кондитерський мішок (бажано взяти фігурну насадку у формі зірки) і в розігрітий фритюр видавіть смужки з тіста, обсмажуючи їх до золотистого кольору. Готові смужки з тіста викладіть на паперовий рушник.
4. Приготуйте соус: шоколад змішайте з вершками і поставте на вогонь, щоб шоколад розтопився. Потім додайте каву і добре перемішайте до однорідного стану.
5. Подавайте Чуррос з шоколадним соусом. Смачного!