Шоколадно-апельсиновий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Любителі домашньої випічки погодяться зі мною, що поєднання цитрусових і шоколаду - це завжди вдалий вибір. Хочу поділитися з вами класним рецептом кексу, який стане відмінним десертом для всіх.
Перед вами простий спосіб, як приготувати шоколадно-апельсиновий кекс. В даному випадку він доповнений ще і глазур'ю, але вона зовсім не обов'язкова, можна просто присипати цукровою пудрою, наприклад. Кекс виходить дуже ароматним, повітряним і неймовірно смачним. І дітям, і дорослим точно сподобається.
- Цукор - 1/2 склянки
- Борошно - 200 грам (приблизно)
- Яйце - 2 штуки
- Апельсин - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Шоколад - 100 грам
- Молоко або вершки - 1 Ст. Ложка (для глазурі)
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор або кориця - 1 Чайна ложка
1. Перед початком процесу включіть її, нехай вона розігрівається до 180 градусів. У глибоку миску надішліть розм'якшене вершкове масло, цукор і яйця. Збивайте все пару хвилин міксером або віночком.
2. Паралельно розтопіть шоколад (якщо будете покривати кекс глазур'ю, залиште трохи). Натріть цедру апельсина і вичавіть сік.
3. Викладіть сік і цедру в мисочку, продовжуючи збивати. Додайте шоколад.
4. Окремо зберіть всі сухі інгредієнти: борошно, какао, корицю (якщо використовуєте), розпушувач. Просійте все і перемішайте.
5. З'єднайте вміст обох мисочок.
6. І Збийте, щоб вийшло однорідне тісто без грудочок.
7. Викладіть тісто у форму і відправте його в духовку. Запікайте кекс до готовності (перевіряйте сірником або зубочисткою) хвилин 40-50.
8. Готовий кекс при бажанні покрийте глазур'ю, розтопивши трохи шоколаду з ложкою молока або вершків. Додатково прикрасити його можна дрібкою цедри. Приємного чаювання!