Шоколадно-вишневий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, що б спекти солоденького? А як вам варіант поєднання насиченого шоколадного коржа і вишневої кислинки? якщо подобається, тоді обов'язково зверніть увагу на цей нескладний рецепт.
Пропоную Вашій увазі ніжний, повітряний і апетитний варіант простої домашньої випічки. Якщо ви ще не знаєте, як приготувати шоколадно-вишневий кекс, тоді однозначно варто взяти на замітку цей рецепт! Перед подачею його можна доповнити глазур'ю за смаком або просто присипати цукровою пудрою, наприклад.
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 180 грам
- Борошно - 270 грам
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Молоко - 200 мілілітрів
- Вишня - 150 грам
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Шоколад - 100 грам
1. Насамперед потрібно включити духовку. У глибоку миску вбийте яйця, додайте цукор і сіль а ванільний цукор (для аромату), почніть збивати міксером або віночком.
2. Влийте молоко і рослинне масло, продовжуючи збивати. Всипте просіяне з розпушувачем борошно і какао.
3. Ягоди можна використовувати як свіжі (заморожені), так і консервовані. Головне, щоб вони були без кісточок.
4. Викладіть вишні в тісто, ще раз акуратно все перемішайте.
5. Викладіть тісто у форму і відправте в духовку.
6. При температурі 180 градусів випікайте кекс до готовності.
7. Трохи остудивши кекс, покрийте його розтопленим шоколадом.
8. Приємного чаювання!