Шоколадно-вишневий торт
(покроковий рецепт з фото)
Приголомшливо смачний, апетитний, насичений і неймовірно красивий тортик хочу запропонувати вам зробити в домашніх умовах. Для справжніх шанувальників шоколаду цей рецепт точно стане знахідкою!
Пропоную Вашій увазі нескладний, але дуже вдалий варіант, як приготувати шоколадно-вишневий торт. Цей рецепт стане вашим улюбленим, варто вам хоча б раз повторити його на своїй кухні. Насичений смак коржів, соковита ягода в поєднанні з ніжним вершковим кремом і вишневим сиропом… це неймовірно смачно! Якщо наближається торжество і ви в пошуку ідеї для десерту, то краще просто не знайти!
- Борошно - 1 Склянка (склянка - 250 грам)
- Какао - 3 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Цукор - 150 грам
- Вода - 1 Склянка
- Рослинна олія - 1/4 склянки
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Вершки - 2 склянки(+ цукор за смаком)
- Вишня - 2 склянки
- Вода - 175 мілілітрів (для сиропу)
- Цукор - 3-4 чайних ложок (для сиропу)
- Шоколад - За смаком (для прикраси)
1. З'єднайте і просійте всі сухі інгредієнти: борошно, какао, розпушувач і сіль.
2. У каструльку всипте цукор.
3. Влийте воду і поставте на вогонь. Трохи прогрійте, щоб цукор повністю розчинився. Зніміть з вогню.
4. Додайте рослинне масло і ванільний екстракт.
5. Влийте сік лимона і всипте сухі інгредієнти.
6. Все ретельно перемішайте, щоб вийшло однорідне тісто.
7. Вилийте тісто у жароміцних форму і відправте в розігріту до 180 градусів духовку. Пекін, перевіряючи на готовність дерев'яною паличкою.
8. Поки печеться корж, вимийте вишні, видаліть хвостики і кісточки. Викладіть їх в невеликий сотейник, додайте цукор і воду. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Проваріть хвилини 3 і остудіть.
9. Готовий корж остудіть як слід і акуратно розріжте поперек на два коржі.
10. Для приготування крему збийте вершки з цукровою пудрою (цукром) до щільних піків.
11. Викладіть корж і полийте сиропом. Потім - шар крему і вишні, які попередньо трохи обсушити від сиропу.
12. Накрийте другим коржем, полийте його сиропом. Що залишився крем розподіліть на верх і борта тортика.
13. А далі можна прикрасити торт за бажанням шоколадом і ягідками. Залиште торт, щоб він просочився, з 3-5 годин.
14. Приємного чаювання!