Вишневий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Це один з найшвидших і смачних вишневих кексів, які готуються на основі яєць, масла і сметани. Вишні надають десерту особливий смак і кислинку.
Це тісто дуже "любить" вишні, клюкву и смородину. В даному рецепті використовуються доступні і прості продукти, а сам рецепт вважається вельми простим. Готується вишневий кекс не більше однієї години. Форму для запікання можна брати будь-яку.
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 100 грам
- Крем - 200 грам
- Борошно - 350 грам
- Цукор - 1 склянок
- Сода - 1 чайних ложок
- Оцет - 1 чайних ложок
- Вишні - 1 склянок
1. Збиваємо яйця з цукром. Збивати яйця в піну не потрібно, тому з'єднайте інгредієнти і збивайте їх разом.
2. Розтопити вершкове масло і з'єднайте його з борошном. Акуратно перемішайте вміст до однорідної консистенції.
3. З'єднуємо збиті з цукром яйця і борошно з маслом. Перемішуємо все вручну.
4. Додаємо соду, гаситься оцтом і замішуємо тісто. В самому кінці відправляємо в ємність сметану (краще брати 20%).
5. Замішуємо тісто. Воно повинно вийти за густотою трохи рідше, ніж на оладки. Беремо форму для запікання і змащуємо рослинним маслом. Якщо немає кексніци, пиріг можна зробити в будь-якій формі.
6. Виливаємо тісто і викладаємо заздалегідь підготовлені вишні (ягоди потрібно помити і видалити кісточки). Відправляємо кекс в духовку, розігріту до 190-200 градусів. Запікаємо вишневий кекс близько півгодини.
7. Подаємо до столу в нарізаному вигляді. Кекс можна прикрасити рештою вишнями, притрусити цукровою пудрою або прикрасити листочками м'яти.