Рецепт Вишневий кекс фото

Вишневий кекс
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Ягоди , Молочні продукти , Вишня
Страви без випічки
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Пироги , Кекси
Кількість порцій: 5-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Це один з найшвидших і смачних вишневих кексів, які готуються на основі яєць, масла і сметани. Вишні надають десерту особливий смак і кислинку.

Опис приготування:

Це тісто дуже"любить" вишні, клюкву и смородину. В даному рецепті використовуються доступні і прості продукти, а сам рецепт вважається вельми простим. Готується вишневий кекс не більше однієї години. Форму для запікання можна брати будь-яку.

  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Крем - 200 грам
  • Борошно - 350 грам
  • Цукор - 1 склянок
  • Сода - 1 чайних ложок
  • Оцет - 1 чайних ложок
  • Вишні - 1 склянок
вишневий кекс - фото крок 1
1. Збиваємо яйця з цукром. Збивати яйця в піну не потрібно, тому з'єднайте інгредієнти і збивайте їх разом.
вишневий кекс - фото крок 2
2. Розтопити вершкове масло і з'єднайте його з борошном. Акуратно перемішайте вміст до однорідної консистенції.
вишневий кекс - фото крок 3
3. З'єднуємо збиті з цукром яйця і борошно з маслом. Перемішуємо все вручну.
вишневий кекс - фото крок 4
4. Додаємо соду, гаситься оцтом і замішуємо тісто. В самому кінці відправляємо в ємність сметану (краще брати 20%).
вишневий кекс - фото крок 5
5. Замішуємо тісто. Воно повинно вийти за густотою трохи рідше, ніж на оладки. Беремо форму для запікання і змащуємо рослинним маслом. Якщо немає кексніци, пиріг можна зробити в будь-якій формі.
вишневий кекс - фото крок 6
6. Виливаємо тісто і викладаємо заздалегідь підготовлені вишні (ягоди потрібно помити і видалити кісточки). Відправляємо кекс в духовку, розігріту до 190-200 градусів. Запікаємо вишневий кекс близько півгодини.
вишневий кекс - фото крок 7
7. Подаємо до столу в нарізаному вигляді. Кекс можна прикрасити рештою вишнями, притрусити цукровою пудрою або прикрасити листочками м'яти.

Схожі рецепти