Джем вишневий з пектином
(покроковий рецепт з фото)
Пектин - ця речовина-полісахарид, яке присутнє у фруктах і інших рослинах. Він сприяє довгому зберіганню плодів. Використовується в кулінарії як загущувач і гелеутворювач.
Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати джем вишневий з пектином. Він виходить кисло-солодким і дуже красивим за кольором. З оладки, млинцями або просто хлібом такий десерт буде як не можна до речі. А також він стане хорошою начинкою для булочок або пирога. Хоча у мене в сім'ї джем просто наминали ложками, навіть не роблячи бутерброди.
- Вишня - 1, 5 кілограма
- Цукор - 2 склянки
- Пектин - 6 грам
Помийте вишню, видаліть кісточки, добре її подрібніть блендером. Вилийте суміш у каструлю.
Добре помийте лимони, потім натріть їх цедру до вишні, а також вичавіть сік одного лимона. Варіть майбутній джем півгодини, постійно помішуючи.
Потім остигнула суміш протріть через сито і знову поставте на вогонь, vsиpav Цукор, пектин. Варіть її до загустіння, а потім перелийте джем в підготовлені заздалегідь стерильні банки.