Рецепт Джем вишневий з пектином фото

Джем вишневий з пектином
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Вишня
Вегетаріанське харчування
Літні
Джеми , Заготовки
Кількість порцій: 20-22
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Пектин - ця речовина-полісахарид, яке присутнє у фруктах і інших рослинах. Він сприяє довгому зберіганню плодів. Використовується в кулінарії як загущувач і гелеутворювач.

Опис приготування:

Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати джем вишневий з пектином. Він виходить кисло-солодким і дуже красивим за кольором. З оладки, млинцями або просто хлібом такий десерт буде як не можна до речі. А також він стане хорошою начинкою для булочок або пирога. Хоча у мене в сім'ї джем просто наминали ложками, навіть не роблячи бутерброди.

  • Вишня - 1, 5 кілограма
  • Цукор - 2 склянки
  • Пектин - 6 грам
джем вишневий з пектином - фото крок 1
Помийте вишню, видаліть кісточки, добре її подрібніть блендером. Вилийте суміш у каструлю.
джем вишневий з пектином - фото крок 2
Добре помийте лимони, потім натріть їх цедру до вишні, а також вичавіть сік одного лимона. Варіть майбутній джем півгодини, постійно помішуючи.
джем вишневий з пектином - фото крок 3
Потім остигнула суміш протріть через сито і знову поставте на вогонь, vsиpav Цукор, пектин. Варіть її до загустіння, а потім перелийте джем в підготовлені заздалегідь стерильні банки.

Схожі рецепти