Желе з пектином
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом двошарового желе на основі пектину. Пектин - натуральний загущувач рослинного походження. Десерт за рецептом виходить дуже ніжним, помірно солодким і неймовірно смачним!
Докладніше, як приготувати желе з пектином, я розповім нижче. Замість хурми можна використовувати будь-який інший фрукт або ягоди. Кількість цукру можна збільшити, якщо любите послаще. Найзручніше готувати желе в силіконових формочках. Пектин слабкіше агар-агар та желатину по желюючий властивостями, але підходить для приготування желе, джеми та мармелади.
- Молоко - 300 мілілітрів
- Мухобойка - 3 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Яблучний пектин - 15 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Цукор змішайте з пектином.
Нагрійте молоко на середньому вогні, додайте 2/3 цукор з пектином. Розмішайте віночком. Варіть 3 хвилини.
Перелийте в формочку. Остудіть до повного застигання.
З хурми видаліть кісточку і подрібніть в блендері до однорідної пюре. Перелийте пюре в каструлю, додайте залишився пектин з цукром. Прогрейте 3 хвилини на середньому вогні.
Перелийте в форму. Остуджують желе приблизно годину в холодильнику.
Желе з пектином готове, приємного вам апетиту!