Рецепт Желе з пектином фото

Желе з пектином
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Фрукти, Молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Десерти, Желе

Ділюся рецептом двошарового желе на основі пектину. Пектин - натуральний загущувач рослинного походження. Десерт за рецептом виходить дуже ніжним, помірно солодким і неймовірно смачним!

Докладніше, як приготувати желе з пектином, я розповім нижче. Замість хурми можна використовувати будь-який інший фрукт або ягоди. Кількість цукру можна збільшити, якщо любите послаще. Найзручніше готувати желе в силіконових формочках. Пектин слабкіше агар-агар та желатину по желюючий властивостями, але підходить для приготування желе, джеми та мармелади.

  • Молоко - 300 мілілітрів
  • Мухобойка - 3 штуки
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Яблучний пектин - 15 грам
желе з пектином - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
желе з пектином - фото крок 2
Цукор змішайте з пектином.
желе з пектином - фото крок 3
Нагрійте молоко на середньому вогні, додайте 2/3 цукор з пектином. Розмішайте віночком. Варіть 3 хвилини.
желе з пектином - фото крок 4
Перелийте в формочку. Остудіть до повного застигання.
желе з пектином - фото крок 5
З хурми видаліть кісточку і подрібніть в блендері до однорідної пюре. Перелийте пюре в каструлю, додайте залишився пектин з цукром. Прогрейте 3 хвилини на середньому вогні.
желе з пектином - фото крок 6
Перелийте в форму. Остуджують желе приблизно годину в холодильнику.
желе з пектином - фото крок 7
Желе з пектином готове, приємного вам апетиту!

Схожі рецепти