Кисіль з пектином
(покроковий рецепт з фото)
Кисіль - солодкий напій, який вживають в кінці трапези. Фруктові і ягідні киселі готують на крохмалі. Але якщо замінити крохмаль на пектин, то такий напій стане набагато корисніше.
Кисіль з пектином можна приготувати з будь-яких ягід або фруктів. У мене це морожена вишня і журавлина. Цукор кладіть до смаку. Яскравий, ароматний, смачний і корисний напій підійде дорослим і дітям в будь-який час дня. Готується такий кисіль просто і швидко.
- Вишня - 150 грам
- Журавлина - 150 грам
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Вода - 1 літр
- Пектин - 10 грам
Підготуйте інгредієнти для приготування киселю.
Ягоди помийте і викладіть в каструлю.
Залийте ягоди свіжої фільтрованої водою.
Доведіть до кипіння і варіть ягоди 15 хвилин.
В ягідний відвар додайте цукор за смаком.
Потім пектин vsиpyte, перемішайте до повного розчинення і варіть 5-6 хвилин до загустіння киселю.
Якщо ви не любите варені ягоди в киселі, для зливного напою.
Кисіль з пектином готовий. Подавайте в теплому або охолодженому вигляді.