Варення з малини з пектином
(покроковий рецепт з фото)
У пошуках новеньких ідей для заготовок на зиму? У мене є відмінна ідея, як приготувати малинове варення з пектином. Просто, зручно і дуже смачно! Рекомендую звернути увагу на цей рецепт.
Дуже зручно варити таке варення не тільки на плиті, але і в мультиварці або хлібопічці, наприклад, якщо у техніки є спеціальна програма. Заготівля не тільки чудово підходить для десертів або випічки, але і стане чудовим ліками в період застуди.
- Малина - 2 кілограма
- Цукор - 2 кілограма
- Пектин - 1 штука (пакетик на 2 кг ягід)
1
Ягоди ретельно промийте і добре обсушити.
2
Всипте цукор, товкачем для картоплі розімніть все до однорідності і появи соку.
3
Додайте пектин і поставте на вогонь.
4
Після закипання вогонь не зменшуйте, а продовжуйте помішувати, щоб варення не пригоріло! варіть хвилин 5 (час можна збільшити, якщо ви любите більш густе варення).
5
Підготуйте стерилізовані банки, розлийте варення і закатати кришками. Після охолодження приберіть банки з варенням в темне, прохолодне місце.