Здобний хлібець з шоколадно-маковою начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Випічка з маком і шоколадом завжди приносить справжню насолоду багатьом людям. Ось я і подумала, а чому б не поєднати ці дві начинки і не зробити шоколадно-маковий хлібець. Дивіться, що вийде.
Як приготувати здобний хлібець з шоколадно-маковою начинкою? Це був чистої води експеримент, який феєрично увінчався успіхом! Випічка з дріжджового тіста - моя любов навіки! ніжний, пухнастий, ароматний м'якуш і рум'яна кірочка - як ця краса може залишити байдужим?
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Молоко - 125 грам
- Вершкове масло - 75 грам
- Дріжджі - 15 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Яйця курячі - 2 штуки
- Ванілін - 1 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Шоколад - 200 мілілітрів
- Мак - 180 грам
У ємності розведіть дріжджі в теплому молоці. Кропити 2 ложки борошна і 1 ст. L. Цукру, все перемішайте.
Залийте мак окропом. За допомогою блендера мак подрібніть. Шоколад розтопіть на водяній бані, з'єднайте з маком.
Коли підійшла опара, додайте яйця, розм'якшене масло, сіль, ванілін.
Поступово всипте борошно, вимішайте тісто, поставте в тепле місце на 1 час.
Підійшло тісто розділити навпіл. Розкачайте коржі.
На розкатані коржі кладіть начинку. Сверре ruletom, рулет розрізати вздовж, але не до кінця і заплетене косичку.
Помістіть косички в форми, змастіть жовтком, дайте їм підійти 30 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів 40 хвилин.