Печиво з маковою начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите мак, то це рецепт для вас. Смачне печиво з маковою начинкою люблять не тільки діти, але і дорослі. Готується воно швидко і не вимагає особливих кулінарних знань. Ну що, приступимо?
Легкий і простий рецепт приготування печива, яке припаде до смаку навіть дітям. Замість маку можна використовувати будь-яку начинку на ваш смак. Форму печива теж вибирайте самі. На це раз я вирішила просто зробити його трикутної форми. Отже, дивіться, як приготувати печиво з маковою начинкою.
- Вершкове масло - 40 грам
- Цукор - 100 грам
- Йогурт - 100 мілілітрів
- Борошно - 2 склянок
- Розпушувач - 10 грам
- Мак - 70 грам
1
1. М'яке вершкове масло потрібно розтерти з цукром до білого кольору. Я це роблю звичайним віночком
2
2. Додаємо йогурт (грецький) або кефір і розпушувач. Продовжуємо віночком розмішувати все до однорідного стану.
3
3. Всипаємо борошно і замішуємо тісто. Воно повинно бути еластичним і не прилипати до рук.
4
4. Окремо змішуємо мак і 100 г пісочний. Це буде наша начинка.
5
5. Тісто можна на 20 хвилин прибрати в холодильник (для більшої еластичності). Потім розділяємо його на частини і розгортаємо кожну частину. У вас повинен вийти тонкий пласт.
6
6. Розрізаємо тісто трикутничками, з центр викладаємо начинку. З'єднуємо краї тіста, залишаючи начинку відкритої.
7
Потім викладіть печиво на підготовлений лист і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 10-13 хвилин.
8
8. Після запікання дайте печінкою трохи постояти і подавайте до столу. При бажанні можна присипати цукровою пудрою.