Картопляне тісто для пирога
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне і повітряне, дуже смачне тісто з картоплі для пирогів. Пиріг, спечений з такого тесту, буде смачним і в холодному, і в гарячому вигляді. Щоб приготувати тісто, знадобиться зовсім небагато.
З картопляним тестом дуже легко і зручно працювати. З нього можна приготувати і великий відкритий або закритий пиріг, і наліпити маленьких пиріжків. Тісто виходить дуже смачним і ніжним. Для його приготування вам знадобиться зовсім небагато інгредієнтів, його можна зробити із залишків картопляного пюре. Як приготувати картопляне тісто для пирога, детально розказано і показано в цьому рецепті, готуйте і насолоджуйтеся результатом:)
- Картопля - 200 грам
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 2 щіпки
Очистимо картопля і поставимо його варитися до готовності.
Коли картопля звариться, зливаємо воду і розминаємо його в пюре.
Додамо яйце, сіль і вершкове масло. Перемішаємо до однорідності.
А потім невеликими порціями всипаємо борошно і замішуємо тісто.
У вас повинно вийти гладке, м'яке і еластичне тісто. Якщо воно липне до рук, то в процесі розкочування до нього можна підсипати ще трохи борошна.
Тісто добре розкочується, його легко викласти за формою.