Картопляне тісто для пиріжків
(покроковий рецепт з фото)
Домашня випічка може бути не тільки смачною, але і вельми економною. Якщо у вас часто залишається пюре, тоді рекомендую дізнатися, як приготувати картопляне тісто для пиріжків. Смачно і просто!
З таким тестом можна робити абсолютно будь-які пиріжки (крім, мабуть, солодких :)): і з м'ясною начинкою, і з яєчної, і з овочевою, і з грибною. Навіть якщо ви не плануєте прямо сьогодні пригощати рідних такого роду випічкою, рекомендую зберегти рецепт тесту, адже не завжди виходить вгадати, коли воно стане в нагоді.
- Борошно - 250 грам
- Картопля - 2-3 штук
- Вода - 70 мілілітрів (приблизно)
- Сіль - 1 щіпка
1
Картопля очистіть, наріжте невеликими шматочками і відваріть в підсоленій воді до готовності.
2
За допомогою толкушки розімніть в пюре і трохи остудіть.
3
У глибокій мисці з'єднайте просіяне борошно з сіллю.
4
Викладіть пюре, тонкою цівкою влийте воду і замісити тісто.
5
Загорніть готове тісто в поліетиленовий пакет або харчову плівку і відправте в холодильник хвилин на 40-годинку.
От і все, ніжне і класне картопляне тісто для пиріжків готове.
От і все, ніжне і класне картопляне тісто для пиріжків готове.