Картопляне різотто
(покроковий рецепт з фото)
Картопляне різотто - це відмінна альтернатива звичному для всіх страви, в якому в якості головного інгредієнта використовується рис. Цей варіант порадує всіх любителів картоплі.
Для цієї страви вам знадобиться картопля, який і буде його основним інгредієнтом. Обов'язково використовуйте вино, воно додасть особливий смак і аромат. Завдяки великій кількості вершків картопля стане ніжною та м'якою. Щоб дізнатися, як приготувати картопляне різотто, читайте цей рецепт.
- Картопля - 500 грам
- Luk-salotų - 1 штука
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Сухе біле вино - 50 мілілітрів
- Вода гаряча кип'ячена - 500 мілілітрів
- Вершки - 200 мілілітрів
- Пармезан tёrtиy - 40 грам
- Розмарин - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
Картопля вимийте і очистіть від шкірки. Наріжте його кубиками якомога дрібніше. Знову промийте, щоб позбутися від крохмалю і обсушити.
Поки картопля стікає в друшляку, очистіть і наріжте кубиками цибулю. Розігрійте в сковороді оливкове масло і викладіть в нього цибулю. Пасеруйте його до прозорості.
До обсмаженої цибулі додайте нарізану картоплю. Трохи його обсмажте, потім влийте вино і готуйте, поки рідина повністю не випарується.
Потім влийте до картоплі з цибулею вершки і воду. Додайте сіль, перець, розмарин і тушкуйте на повільному вогні, накривши кришкою, до повної готовності. Готову страву присипте тертим пармезаном.