Картопляне пюре зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам представити свій улюблений варіант цього простого блюда і розповісти, як приготувати картопляне пюре зі шпинатом. Смак мало відрізняється від класичного варіанту, зате виглядає свіжо.
Шпинатові листя не обов'язково подрібнювати блендером. Не менш красиво блюдо буде виглядати, якщо шпинат просто дрібно порубати ножем і додати в картопляне пюре. Вибирати, звичайно ж, тільки вам!
- Картопля - 3-5 штук (середні або великі бульби)
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Шпинат - 40 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
Для початку очистіть картопля від шкірки, поріжте його. Чим дрібніше він буде порізаний, тим швидше звариться. У підсоленій воді відваріть картоплю до м'якості. У воду для аромату можна додати лавровий лист. Як тільки картопля буде готовий, воду злийте.
Листя шпинату вимийте, дайте воді стекти. У чашу блендера налийте кілька столових ложок молока, викладіть туди шпинат. Перемеліть все в кашку.
У каструлю з картоплею налийте решту молока, додайте сіль. За допомогою спеціальної толкушки роздавите картопля, зробіть з нього пюре. Увімкніть невеликий вогонь, додайте в каструлю вершкове масло. Добре все перемішайте.
З'єднайте картопляне пюре з подрібненим шпинатом. Розмішайте пюре, щоб воно забарвилося в ніжний зелений колір. За смаком додайте чорний перець.