Картопляне пюре зі шпинатом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 30 хв.
Хочу вам представити свій улюблений варіант цього простого блюда і розповісти, як приготувати картопляне пюре зі шпинатом. Смак мало відрізняється від класичного варіанту, зате виглядає свіжо.
Опис приготування:
Шпинатові листя не обов'язково подрібнювати блендером. Не менш красиво блюдо буде виглядати, якщо шпинат просто дрібно порубати ножем і додати в картопляне пюре. Вибирати, звичайно ж, тільки вам!
- Картопля - 3-5 штук (середні або великі бульби)
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Шпинат - 40 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
Для початку очистіть картопля від шкірки, поріжте його. Чим дрібніше він буде порізаний, тим швидше звариться. У підсоленій воді відваріть картоплю до м'якості. У воду для аромату можна додати лавровий лист. Як тільки картопля буде готовий, воду злийте.
Листя шпинату вимийте, дайте воді стекти. У чашу блендера налийте кілька столових ложок молока, викладіть туди шпинат. Перемеліть все в кашку.
У каструлю з картоплею налийте решту молока, додайте сіль. За допомогою спеціальної толкушки роздавите картопля, зробіть з нього пюре. Увімкніть невеликий вогонь, додайте в каструлю вершкове масло. Добре все перемішайте.
З'єднайте картопляне пюре з подрібненим шпинатом. Розмішайте пюре, щоб воно забарвилося в ніжний зелений колір. За смаком додайте чорний перець.