Картопляне пюре з батату з зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Благословення - нечастий гість на нашому столі. Але, все-таки, я настійно рекомендую при нагоді приготувати гарнір з батату. Так що, якщо зустрінете в магазині батат, обов'язково купите на пробу!
Батат в цій страві нічим не замінити! Але місце експериментам є, наприклад, з зеленню та спеціями. Ділюся своїм улюбленим рецептом гарнір до м'ясних страв.
- Часник - 4 зубчики
- Оливкова олія - 1/2 чайних ложки
- Благословення - 1 штука
- Середній картопля - 1 штука
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Петрушка - 2 Ст. Ложки
- Свіжий шавлія - 1 Ст. Ложка
- Велика сіль - 1 3/4 чайних ложки
- Мелений перець - 1 щіпка
- Знежирений йогурт - 1/2 склянки

1. Картопля, батат і часник помийте.

2. Загорніть у фольгу і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності, близько 45 хвилин.

3. Дайте овочам трохи стить, картопля і батат очистіть.

4. Подрібніть в пюре разом з печеним часником.

5. Додайте масло, йогурт. Додати сіль, поперчіть.

6. Зелень наріжте.

7. Додайте в пюре і перемішайте.

8. Подайте до столу. Смачного!