Суп-пюре з батату
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю батат - Солодка картопля, він ідеальний для простих і корисних страв. У цьому рецепті пропоную приготувати на його основі крем-суп.
Для самого супу ми будемо використовувати тільки батат, смак якого відтіняють спеції, а зверху додамо топпинг з брокколі і смажених грибів. Виходить дуже смачно і просто, рекомендую обов'язково спробувати! Нижче ділюся докладним рецептом, як приготувати суп-пюре з батату. Консистенцію супу рекомендую вибирати на свій смак, тому на етапі здрібніння батата вливайте рідину поступово.
- Благословення - 750 грам
- Печериці - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Вода - 3 склянки
- Кокосове молоко - 2 Ст. Ложки
- Імбир - 1/2 чайних ложки
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Часник - 2 зубчики
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
- Брокколі - 250 грам
- Куркума - 1/2 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти.
Очистіть і наріжте батат на великі скибочки. Цибуля наріжте на дрібні кубики, часник натріть на дрібній тертці, печериці на тонкі часточки.
Батат поставте варитися до м'якості на середньому вогні. В кінці додайте спеції і сіль.
Брокколі приготуйте на пару або відваріть.
Розігрійте сковороду на середньому вогні. Обсмажте цибулю і часник до м'якості.
Додайте гриби і смажте, поки не випарується вся рідина. Додати сіль за смаком.
Батат разом з рідиною подрібніть в блендері до однорідного стану. Потім додайте лимонний сік, перемішайте все.
Перелийте суп в тарілку, зверху викладіть ложку кокосового молока. Потім брокколі і смажену цибулю з грибами.
Суп-пюре з батату готовий, смачного!