Картопляне пюре по-французьки
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знайшли свій ідеальний гарнір до гарячого, я покажу вам, як приготувати картопляне пюре по-французьки. Ніжне, повітряне, ароматне і дуже смачне, просто неможливо відірватися!
Таке ніжне пюре ідеально підійде для такого ж ніжного м'ясного або рибного блюда. Також добре подавати до цього пюре салати зі свіжих овочів. Я, наприклад, доповнюю пюре запеченим баклажаном. Просто обожнюю це поєднання! Варіюйте і пробуйте!
- Картопля - 1 кілограм
- Сіль і перець - За смаком
- Часник - 1-2 зубчиків
- Гілочка чебрецю - 1 штука
- Лавровий лист - 1 штука
- Вершкове масло - 110 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
1
Картопля вимийте, очистіть і наріжте середніми шматочками. Викладіть в каструлю з водою і поставте на вогонь. Після закипання підсолити за смаком і варіть на середньому вогні до м'якості.
2
Тим часом очистіть і пропустіть через прес часник. В окрему каструлю влийте молоко, додайте часник, лавровий лист і чебрець. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, накрийте кришкою і залиште хвилин на 10-15 настоюватися.
3
З готового картоплі злийте воду, додайте нарізане шматочками вершкове масло і почніть розминати.
4
Акуратно дістаньте гілочку чебрецю і лаврушку з молока. Знову поставте його на вогонь і доведіть до кипіння. Тонкою цівкою вливайте до картоплі, продовжуючи розминати.
5
Пюре вийде дуже ароматним і неймовірно ніжним. Смачного!