Картопляна запіканка з рибним фаршем в духовці
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті розповім як приготувати картопляну запіканку з рибним фаршем в духовці. Ця страва для тих, хто любить рибу або хоче спробувати нову начинку для класичної запіканки з м'ясом.
Якщо ви будете використовувати філе червоної риби для начинки, то картопля краще натирати на дрібній тертці. Так картопляна маса буде більше відповідати ніжною начинці.
Подавати таку запіканку потрібно в гарячому вигляді. Її добре доповнювати свіжою зеленню, петрушкою або кропом, а також всілякими соусами.
- Картопля - 1 кілограм
- Рибне філе - 800 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Сир - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
Перш за все потрібно підготувати рибну начинку для запіканки. Для цього я беру філе білої риби. Рибу можна брати будь-яку, яка вам подобається. З риби потрібно зробити фарш, пропустивши її через м'ясорубку.
Картопля очистіть від шкірки. Потім його потрібно натерти на крупній тертці. Картопля посоліть і поперчіть за смаком, додайте туди майонез. За бажанням в цю масу можете додати свої улюблені приправи для картоплі.
Форму, в якій буде випікатися блюдо, змастіть рослинною олією. Викладіть на дно шар картоплі, потім - шар риби. Наверх покладіть залишився картопля, натріть сир. Лук довільно поріжте і викладіть наверх запіканки.
Надішліть запіканку в духовку при температурі 200 градусів. Середній час запікання - 40-45 хвилин. На останні 10 хвилин температуру можна збільшити до 220 градусів, щоб скоринка стала хрусткою.