Рецепт Картопляна запіканка з рибним фаршем в духовці фото

Картопляна запіканка з рибним фаршем в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Картопля , Форель , Хек
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Для дітей
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

У цьому рецепті розповім як приготувати картопляну запіканку з рибним фаршем в духовці. Ця страва для тих, хто любить рибу або хоче спробувати нову начинку для класичної запіканки з м'ясом.

Опис приготування:

Якщо ви будете використовувати філе червоної риби для начинки, то картопля краще натирати на дрібній тертці. Так картопляна маса буде більше відповідати ніжною начинці.

Подавати таку запіканку потрібно в гарячому вигляді. Її добре доповнювати свіжою зеленню, петрушкою або кропом, а також всілякими соусами.


  • Картопля - 1 кілограм
  • Рибне філе - 800 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Сир - 150 грам
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
картопляна запіканка з рибним фаршем в духовці - фото крок 1
Перш за все потрібно підготувати рибну начинку для запіканки. Для цього я беру філе білої риби. Рибу можна брати будь-яку, яка вам подобається. З риби потрібно зробити фарш, пропустивши її через м'ясорубку.
картопляна запіканка з рибним фаршем в духовці - фото крок 2
Картопля очистіть від шкірки. Потім його потрібно натерти на крупній тертці. Картопля посоліть і поперчіть за смаком, додайте туди майонез. За бажанням в цю масу можете додати свої улюблені приправи для картоплі.
картопляна запіканка з рибним фаршем в духовці - фото крок 3
Форму, в якій буде випікатися блюдо, змастіть рослинною олією. Викладіть на дно шар картоплі, потім - шар риби. Наверх покладіть залишився картопля, натріть сир. Лук довільно поріжте і викладіть наверх запіканки.
картопляна запіканка з рибним фаршем в духовці - фото крок 4
Надішліть запіканку в духовку при температурі 200 градусів. Середній час запікання - 40-45 хвилин. На останні 10 хвилин температуру можна збільшити до 220 градусів, щоб скоринка стала хрусткою.

Схожі рецепти