Пиріг з рибним фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний пиріг з рибним фаршем прикрасить не тільки повсякденний, але і святковий стіл. Закритий пиріг готується близько години, а в якості начинки може бути не тільки рибний фарш.
Швидко, смачно і ситно - це пиріг з рибним фаршем за класичним рецептом. Для його приготування візьміть готове дріжджове тісто, рибний фарш, зелень, морква і цибуля. Пиріг можна робити закритим і відкритим - на ваш розсуд і смаковим уподобанням.
- Дріжджове тісто - 1 кілограм
- Рибний фарш - 400 грам
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Зелень - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
1. Для цього пирога можна взяти вже готове дріжджове тісто, щоб заощадити час і якнайшвидше побалувати нежданих гостей смачним пирогом. Рибний фарш потрібно посолити і приправити за смаком.
2. Окремо обсмажуємо цибулю і моркву на рослинному маслі, після чого змішуємо з фаршем.
3. Поділяємо тісто на дві частини: одна буде в якості основи, а іншою частиною ми закриємо пиріг. Розкачуємо першу частину і викладаємо на деко або в форму, де будемо запікати пиріг.
4. Викладаємо фарш і посипаємо зеленню.
5. Зверху закриваємо другим шаром тіста і скріплюємо краю. Відправляємо пиріг в розігріту духовку на 40-45 хвилин.
6. Коли пиріг дістанемо з духовки, поверхню можна змастити яйцем. Подається пиріг з рибним фаршем краще в гарячому вигляді, але і холодний пиріг в якості закуски смакує добре.