Картопляна запіканка з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Я хочу показати як приготувати картопляну зпеканку з цибулею так, щоб вона вийшла соковитою і ніжною, але з апетитною хрусткою скоринкою. Це дуже ситне блюдо без м'яса для всієї родини на вечерю.
Ви можете брати для цієї запіканки будь-який сир, який вам подобається. Але потрібно сказати, що з усіх видів сирів сюди найбільше підходить пармезан. Для яєчної заливки можна використовувати будь-який сир, а зверху можна зробити корочку з тертого пармезану.
Також запіканку перед подачею можна посипати свіжою зеленню. Вона виходить досить соковитою, але для більшої ніжності як соус можна додати сметану або грецький йогурт з часником.
- Картопля - 5 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Яйця - 4 штуки
- Сир - 150 грам
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
Очистіть картопля і наріжте його тонкими кружечками приблизно 0, 5 сантиметра товщиною. Розігрійте кілька столових ложок рослинного масла на сковороді і обсмажте на ньому картоплю до золотистої скоринки. Потім викладіть його на паперовий рушник, щоб видалити зайве масло.
Цибулю очистіть від шкірки і наріжте його тонкими кільцями або півкільцями. Потім цибулю також обсмажте на олії, поки він не стане золотистим і м'яким. Лук теж викладіть на паперовий рушник і дозвольте маслу стекти.
Форму для запікання змастіть рослинною олією і викладіть на дно картопля, чергуючи його шарами з цибулею. Для заливки розбийте яйця і перемішайте їх з сіллю, перецем і натертим на крупну або дрібну тертку сиром. Цим соусом рівномірно залийте овочі.
Розігрійте духовку до 180 градусів і відправте туди запіканку на 20-25 хвилин. По суті, нам тільки потрібно, щоб запеклася яєчна заливка, так картопля і цибуля вже готові. За п'ять хвилин до закінчення приготування можете зверху на запіканку насипати ще сиру або зелені і відправити назад в духовку. Через пару хвилин дістаньте блюдо і розкладіть по тарілках.