Картопляна запіканка з морквою і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Іноді так хочеться поностальгувати. Чоловік часто просить мене зробити яку-небудь їжу, яку він їв в дитинстві. Від такого смаку знаходять теплі і тільки позитивні спогади.
Саме таке блюдо я вирішила зробити на вчорашній вечерю. Тепер я розповім вам, як приготувати картопляну запіканку з морквою і цибулею. Це саме те гаряче, яке я пам'ятаю ще з дитячого садка.
- Картопля - 10 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Фарш яловичий - 500 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Цибуля чистий, подрібніть. Морква помийте, Чистий і натрію melkoy tёrke. Обсмажте ці овочі разом з фаршем на рослинному маслі. Приправити сіллю і poperčite.
Картопля помийте, почистіть і відваріть в підсоленому окропі протягом 20 хвилин. Потім перетворіть його в пюре, додавши вершкове масло і молоко.
Духовку розігрійте до 200 градусів. Форму для запікання трохи змастіть маслом. На нижній половині Пюре навантаження. Далі - фарш і другу частину пюре.
Змастіть запіканку зверху трохи збитим яйцем. Приберіть її в духовку на 15 хвилин. Подавайте з зеленню і соусом.