Рецепт Запіканка картопляна з морквою фото

Запіканка картопляна з морквою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля, Морква
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Запіканка

З простих інгредієнтів хочеться приготувати щось смачне і незвичайне. Пропонуємо просту фото-інструкцію, як приготувати запіканку картопляну з морквою. Виходить смачна страва-гарнір.

Таке блюдо можна приготувати з підручних інгредієнтів, що знаходяться в холодильнику. Це не займе багато часу, а ви спробуєте щось нове і цікаве зі звичайних продуктів. Запіканка - це дуже зручна форма подачі як солодких, так і солених страв. Її не соромно подати до столу і зручно розділяти на порції. Спробуйте приготувати самостійно і переконайтеся в цьому. Смачного!

  • Картопля - 5-6 штук (середнього розміру)
  • Морква - 400 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Сіль, перець, приправи - За смаком
  • Зелень - 1 пучок
  • Вода або вершки - 150 мілілітрів
запіканка картопляна з морквою - фото крок 1
1. Для запікання краще вибирати картоплини однакового розміру. Чистимо картоплю і моркву і нарізаємо кружечками однакової товщини, краще тонше (щоб всі продукти пропеклися). Шматочком масла змащуємо підготовлену для випікання форму. Решта масло розтоплюємо в сотейнику.
запіканка картопляна з морквою - фото крок 2
2. У підготовлену форму укладаємо шарами овочі. Починаємо з картоплі, викладаємо від центру до країв, змащуємо розтопленим масло солимо, перчимо і додаємо приправу, потім те ж саме проробляємо з морквою.
запіканка картопляна з морквою - фото крок 3
3. Верхній шар закінчуємо картоплею, змащуємо маслом. Розігріваємо духову шафу до 210 градусів. По бажанню, щоб страва була соковитіше, можна залити шари невеликою кількістю води або вершків.
запіканка картопляна з морквою - фото крок 4
4. Сковороду з укладеними овочами ставимо на вогонь і смажимо 4 хвилини. Як почули, що масло початок шипіти, переставляємо в розігріту духовку на 30 хвилин. Після півгодини дістаємо форму, накриваємо щільно фольгою і відправляємо назад хвилин на п'ятнадцять або двадцять. Після випікання чекаємо до охолодження, перевертаємо форму в тарілку і дістаємо готову запіканку.

Схожі рецепти