Запіканка картопляна з морквою
(покроковий рецепт з фото)
З простих інгредієнтів хочеться приготувати щось смачне і незвичайне. Пропонуємо просту фото-інструкцію, як приготувати запіканку картопляну з морквою. Виходить смачна страва-гарнір.
Таке блюдо можна приготувати з підручних інгредієнтів, що знаходяться в холодильнику. Це не займе багато часу, а ви спробуєте щось нове і цікаве зі звичайних продуктів. Запіканка - це дуже зручна форма подачі як солодких, так і солених страв. Її не соромно подати до столу і зручно розділяти на порції. Спробуйте приготувати самостійно і переконайтеся в цьому. Смачного!
- Картопля - 5-6 штук (середнього розміру)
- Морква - 400 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Сіль, перець, приправи - За смаком
- Зелень - 1 пучок
- Вода або вершки - 150 мілілітрів
1. Для запікання краще вибирати картоплини однакового розміру. Чистимо картоплю і моркву і нарізаємо кружечками однакової товщини, краще тонше (щоб всі продукти пропеклися). Шматочком масла змащуємо підготовлену для випікання форму. Решта масло розтоплюємо в сотейнику.
2. У підготовлену форму укладаємо шарами овочі. Починаємо з картоплі, викладаємо від центру до країв, змащуємо розтопленим масло солимо, перчимо і додаємо приправу, потім те ж саме проробляємо з морквою.
3. Верхній шар закінчуємо картоплею, змащуємо маслом. Розігріваємо духову шафу до 210 градусів. По бажанню, щоб страва була соковитіше, можна залити шари невеликою кількістю води або вершків.
4. Сковороду з укладеними овочами ставимо на вогонь і смажимо 4 хвилини. Як почули, що масло початок шипіти, переставляємо в розігріту духовку на 30 хвилин. Після півгодини дістаємо форму, накриваємо щільно фольгою і відправляємо назад хвилин на п'ятнадцять або двадцять. Після випікання чекаємо до охолодження, перевертаємо форму в тарілку і дістаємо готову запіканку.