Картопляна шкірка
(покроковий рецепт з фото)
Немає нічого простішого рецепта, як приготувати картопляну шкірку. І не дивуйтеся так, саме шкірку. При бажанні і фантазії навіть з шкірки можна зробити оригінальну і смачну закуску.
Картопля перед початком приготування варто гарненько помити, краще мочалкою, щоб видалити всю грязь. Ви можете використовувати сир, м'ясо, бекон, зелень, щоб урізноманітнити смак звичайної картопляної шкірки. Можна запекти картопляну шкірку в духовці або на грилі.
- Картопля - 6 штук
- Оливкова олія - За смаком
- Сіль, мелений перець - За смаком
- Бекон - 6 скибочок
- Чеддер - 120 грам
- Крем - 0, 5 склянки
- Зелена цибуля - 2 штуки
1. Відваріть або запечіть цілісний картопля (приблизно однакового розміру). Розріжте готову картоплю на 2 половинки і видаліть м'якоть, залиште шкірку з невеликим шаром м'якоті.
2. Викладіть половинки на розігрітий гриль або грати в духовці, змастіть рослинною олією, обсмажуйте з кожного боку по 7-10 хвилин.
3. Дістаньте половинки і перекладіть їх на стіл.
4. Обсмажте бекон на сухій розігрітій сковороді протягом 10 хвилин, потім перекладіть на серветку і після охолодження наріжте дрібно. Викладіть шкірку на деко і посипте сіллю, перцем, викладіть трохи бекону і тертий сир. Готуйте близько 2 хвилин.
5. Прикрасьте блюдо сметаною і подрібненою зеленою цибулею, подавайте відразу.