Картопляна шкірка
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 35 хв.
Немає нічого простішого рецепта, як приготувати картопляну шкірку. І не дивуйтеся так, саме шкірку. При бажанні і фантазії навіть з шкірки можна зробити оригінальну і смачну закуску.
Опис приготування:
Картопля перед початком приготування варто гарненько помити, краще мочалкою, щоб видалити всю грязь. Ви можете використовувати сир, м'ясо, бекон, зелень, щоб урізноманітнити смак звичайної картопляної шкірки. Можна запекти картопляну шкірку в духовці або на грилі.
- Картопля - 6 штук
- Оливкова олія - За смаком
- Сіль, мелений перець - За смаком
- Бекон - 6 скибочок
- Чеддер - 120 грам
- Крем - 0, 5 склянки
- Зелена цибуля - 2 штуки
1. Відваріть або запечіть цілісний картопля (приблизно однакового розміру). Розріжте готову картоплю на 2 половинки і видаліть м'якоть, залиште шкірку з невеликим шаром м'якоті.
2. Викладіть половинки на розігрітий гриль або грати в духовці, змастіть рослинною олією, обсмажуйте з кожного боку по 7-10 хвилин.
3. Дістаньте половинки і перекладіть їх на стіл.
4. Обсмажте бекон на сухій розігрітій сковороді протягом 10 хвилин, потім перекладіть на серветку і після охолодження наріжте дрібно. Викладіть шкірку на деко і посипте сіллю, перцем, викладіть трохи бекону і тертий сир. Готуйте близько 2 хвилин.
5. Прикрасьте блюдо сметаною і подрібненою зеленою цибулею, подавайте відразу.