Рецепт Картопля з травами і часником фото

Картопля з травами і часником
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Запечена картопля є, мабуть, самим універсальним гарніром, тому розповім, як приготувати картоплю з травами і часником, ароматний, ніжний, з хрусткою скоринкою. Пальчики оближеш!

Опис приготування:

Це, мабуть, найпростіший рецепт приготування картоплі в духовці. Виходить він дуже смачним завдяки безлічі ароматів трав, гостроті перцю і смаку часнику. Рослинна олія надає картоплі хрустку скоринку під час приготування. Обов'язково стежте за тим, щоб картопля був рівномірно розподілений по листу і щоб він не надто сильно запікся. Можете додати свіжу зелень, наприклад, петрушку, кріп, базилік, кінзу або розмарин.

  • Картопля - 1, 5 кілограма
  • Прованські трави - 2 Ст. Ложки
  • Червона мелена паприка - 2 чайних ложки
  • Сушений часник - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
картопля з травами і часником - фото крок 1
1. Картопля очистіть і наріжте великими часточками. Додайте до нього прованські трави, червону мелену паприку, часник і сіль. Добре перемішайте.
картопля з травами і часником - фото крок 2
2. Додайте рослинне масло і накрийте картопля харчовою плівкою. Залиште в теплому місці на 30 хвилин.
картопля з травами і часником - фото крок 3
3. Викладіть картоплю на застелений пергаментним папером деко в один шар і випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці 25-30 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти