Картопля з травами і часником
(покроковий рецепт з фото)
Запечена картопля є, мабуть, самим універсальним гарніром, тому розповім, як приготувати картоплю з травами і часником, ароматний, ніжний, з хрусткою скоринкою. Пальчики оближеш!
Це, мабуть, найпростіший рецепт приготування картоплі в духовці. Виходить він дуже смачним завдяки безлічі ароматів трав, гостроті перцю і смаку часнику. Рослинна олія надає картоплі хрустку скоринку під час приготування. Обов'язково стежте за тим, щоб картопля був рівномірно розподілений по листу і щоб він не надто сильно запікся. Можете додати свіжу зелень, наприклад, петрушку, кріп, базилік, кінзу або розмарин.
- Картопля - 1, 5 кілограма
- Прованські трави - 2 Ст. Ложки
- Червона мелена паприка - 2 чайних ложки
- Сушений часник - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
1. Картопля очистіть і наріжте великими часточками. Додайте до нього прованські трави, червону мелену паприку, часник і сіль. Добре перемішайте.
2. Додайте рослинне масло і накрийте картопля харчовою плівкою. Залиште в теплому місці на 30 хвилин.
3. Викладіть картоплю на застелений пергаментним папером деко в один шар і випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці 25-30 хвилин. Смачного!