Картопля, запечений з травами
(покроковий рецепт з фото)
На гарнір до основної страви, на природу, для дорослих і дітей - картопля, запечений з травами в домашніх умовах, прекрасний варіант. А головне - блюдо досить просте в приготуванні.
Використовувати в рецепті приготування картоплі, запеченого з травами, можна не тільки зазначені спеції, але і будь-які інші, які виявляться у вас під рукою. Якщо свіжих трав не виявилося, прекрасно підійдуть і сушені. Часник надає картоплі не тільки пікантний смак, але і приголомшливий аромат, так що рекомендую хоч трохи, але використовувати його.
- Картопля - 1 кілограм
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Сушені трави - 1-2 Ст. Ложок (розмарин, чебрець, петрушка, орегано)
- Свіжа зелень - 1-2 Ст. Ложок (чебрець, Зелена цибуля, петрушка, розмарин і т.Д.)
- Часник - 3-6 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Ось такий яскравий і ароматний набір інгредієнтів вам потрібно, щоб повторити цей простий рецепт картоплі, запеченого з травами, на вашій кухні. Насамперед включіть її, залиште її розігріватися до 200 градусів.
2. Картопля вимийте, при необхідності очистіть (молодий можна запікати в шкірці) і наріжте невеликими шматочками. Викладіть в каструлю з водою, доведіть до кипіння і проваріть хвилин 10 на середньому вогні.
3. А тим часом в глибокій мисці з'єднайте оливкова олія, подрібнений часник, сіль, перець, свіжі та сушені трави.
4. Картопля відкиньте на друшляк і трохи просушіть. Важливо не варити його довго, інакше в результаті у вас вийде пюре.
5. Викладіть в миску зі спеціями і акуратно перемішайте.
6. На деко викладіть лист пергаменту, збризніть його маслом. Картопля розподіліть рівним шаром і відправте в духовку хвилин на 15.
7. Акуратно переверніть і доведіть до повної готовності. Час залежить від розміру шматочків.
Ось і весь секрет, як приготувати картоплю, запечений з травами в домашніх умовах.
Ось і весь секрет, як приготувати картоплю, запечений з травами в домашніх умовах.
8. Перед подачею на стіл рекомендую додатково присипати його свіжими травами. Смачного!