Картопля з шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю жодної людини серед своїх знайомих, який би не любив картоплю. Природно, вона дуже часто з'являється в складі щоденних страв. І ось вам в скарбничку ще один рецепт!
Цього разу в мої руки потрапили звичайні інгредієнти, але я їх вирішила поєднати незвичний спосіб. Тому ознайомтеся з тим, як приготувати картоплю з шинкою у вигляді биточків. Це гаряче блюдо схоже на котлетки з начинкою. До них навіть на гарнір нічого не потрібно. Ну, може бути, тільки салатик з овочів.
- Картопля - 300 грам
- Твердий сир - 100 грам
- Шинка - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Панірувальні сухарі - 3 Ст. Ложки
Промитий картоплю відваріть в мундирі в підсоленій воді. Очистіть його і натріть на крупній тертці разом з сиром.
До картоплі з сиром вбийте одне яйце.
Почистіть і подрібніть цибулину. Надішліть її до решти інгредієнтів.
І тепер до маси додайте нашатковану шинку. Все ретельно перемішайте.
В одну миску засипте борошно. У другій збийте яйце, а в третю всипте сухарі.
Картопляну масу розділіть на рівні частини. У мене їх вийшло 3. Масло розігрійте на сковороді. Покладіть в нього биточки.
Обсмажте биточки до золотистого кольору з обох сторін. Готові вироби промокніть паперовим рушником, щоб позбутися зайвої олії. Смачного!