Картопля з грибами і вершками
(покроковий рецепт з фото)
Я завжди користуюся даним принципом на кухні: не знаєш, що зробити на вечерю, - візьми картопля. З ним завжди можна знайти новий рецепт, нехай навіть і з знайомих продуктів. Подивіться ще варіант!
Цього разу я зупинилася на гарнір, який можна подати до курочку, котлет або сосисок. Ознайомтеся з тим, як приготувати картоплю з грибами і сметаною. Найкраще сюди підійшли печериці. Часник неймовірно вдало доповнив це смачне поєднання. Вийде пікантний і м'який смак.
- Картопля - 700 грам
- Печериця - 400 грам
- Вершки жирні - 300 мілілітрів
- Рослинна олія - 80 мілілітрів
- Часник - 3-4 зубчиків
- Петрушка - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Картопля промийте, почистіть і наріжте тонкими кружальцями.
Потім картоплю обсмажити в олії на сковороді до м'якості. Додайте перець і сіль.
В кінці додайте подрібнений часник і вершки. Закрийте кришку. Готуйте страву на повільному вогні 5 хвилин.
Промийте і наріжте пластинками печериці. Обсмажте їх до випаровування рідини в сковороді з маслом.
Далі в сковороду з картоплею додайте подрібнену петрушку і гриби.
Інгредієнти перекладіть у жароміцних форму. Запікайте блюдо в духовці протягом 20-25 хвилин при 200 градусах. Смачного!