Рецепт Картопля з грибами і вершками фото

Картопля з грибами і вершками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Гриби , Печериці
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Я завжди користуюся даним принципом на кухні: не знаєш, що зробити на вечерю, - візьми картопля. З ним завжди можна знайти новий рецепт, нехай навіть і з знайомих продуктів. Подивіться ще варіант!

Опис приготування:

Цього разу я зупинилася на гарнір, який можна подати до курочку, котлет або сосисок. Ознайомтеся з тим, як приготувати картоплю з грибами і сметаною. Найкраще сюди підійшли печериці. Часник неймовірно вдало доповнив це смачне поєднання. Вийде пікантний і м'який смак.

  • Картопля - 700 грам
  • Печериця - 400 грам
  • Вершки жирні - 300 мілілітрів
  • Рослинна олія - 80 мілілітрів
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Петрушка - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
картопля з грибами і вершками - фото крок 1
Картопля промийте, почистіть і наріжте тонкими кружальцями.
картопля з грибами і вершками - фото крок 2
Потім картоплю обсмажити в олії на сковороді до м'якості. Додайте перець і сіль.
картопля з грибами і вершками - фото крок 3
В кінці додайте подрібнений часник і вершки. Закрийте кришку. Готуйте страву на повільному вогні 5 хвилин.
картопля з грибами і вершками - фото крок 4
Промийте і наріжте пластинками печериці. Обсмажте їх до випаровування рідини в сковороді з маслом.
картопля з грибами і вершками - фото крок 5
Далі в сковороду з картоплею додайте подрібнену петрушку і гриби.
картопля з грибами і вершками - фото крок 6
Інгредієнти перекладіть у жароміцних форму. Запікайте блюдо в духовці протягом 20-25 хвилин при 200 градусах. Смачного!

Схожі рецепти