Рецепт Картопля запечена з вершками фото

Картопля запечена з вершками
(покроковий рецепт з фото)

Німецька кухня
Овочі , Молочні продукти , Картопля , Вершки
Вегетаріанське харчування
Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Пропоную познайомитися з простим рецептом картоплі запеченого з вершками по давньому німецькому рецептом. І як сніданок, і як гарнір, і як основне блюдо. Універсальне і дуже смачна страва!

Опис приготування:

Цей рецепт приготування картоплі запеченого з вершками хоч і має досить давню історію, але по суті, нічого складного в собі не містить. Прості інгредієнти, легко готується, але зате як звучить - Gratin dauphinoise! Так що здивуєте своїх гостей"новим" святковим блюдом.

Як приготувати картоплю запечений з вершками:

1. Картопля моєму і чистимо, а потім знову ретельно промиваємо. Нарізаємо тонкими кружечками, і обсушуємо.

2. Форму для запікання змащуємо будь-яким жиром, маслом, або ж застеліть його папером для запікання.

3. Часник чистимо і дуже дрібно кришимо.

4. Тепер викладаємо шар картоплі, трохи вершкового масла, трохи часнику.

5. Потім знову картопля, і так, поки шари не закінчаться.

6. У вершки додаємо сіль, перець і приправи за смаком. Заливаємо картопля. Залишимо настоятися 10 хвилин.

7. Відправимо в розігріту духовку приблизно на годину, прикривши фольгою. За п'ять хвилин до закінчення готування фольгу потрібно зняти, щоб картопля зарум'янилася зверху.

Готово! сподіваюся, вам цей простий рецепт картоплі запеченого з вершками припаде до душі. Смачного!


  • Картопля - 500 грам
  • Часник - 3 зубчики
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
Цей рецепт приготування картоплі запеченого з вершками хоч і має досить давню історію, але по суті, нічого складного в собі не містить. Прості інгредієнти, легко готується, але зате як звучить - Gratin dauphinoise! Так що здивуєте своїх гостей"новим" святковим блюдом.

Як приготувати картоплю запечений з вершками:

1. Картопля моєму і чистимо, а потім знову ретельно промиваємо. Нарізаємо тонкими кружечками, і обсушуємо.

2. Форму для запікання змащуємо будь-яким жиром, маслом, або ж застеліть його папером для запікання.

3. Часник чистимо і дуже дрібно кришимо.

4. Тепер викладаємо шар картоплі, трохи вершкового масла, трохи часнику.

5. Потім знову картопля, і так, поки шари не закінчаться.

6. У вершки додаємо сіль, перець і приправи за смаком. Заливаємо картопля. Залишимо настоятися 10 хвилин.

7. Відправимо в розігріту духовку приблизно на годину, прикривши фольгою. За п'ять хвилин до закінчення готування фольгу потрібно зняти, щоб картопля зарум'янилася зверху.

Готово! сподіваюся, вам цей простий рецепт картоплі запеченого з вершками припаде до душі. Смачного!

Схожі рецепти