Картопля запечена з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную познайомитися з простим рецептом картоплі запеченого з вершками по давньому німецькому рецептом. І як сніданок, і як гарнір, і як основне блюдо. Універсальне і дуже смачна страва!
Цей рецепт приготування картоплі запеченого з вершками хоч і має досить давню історію, але по суті, нічого складного в собі не містить. Прості інгредієнти, легко готується, але зате як звучить - Gratin dauphinoise! Так що здивуєте своїх гостей "новим" святковим блюдом.
Як приготувати картоплю запечений з вершками:
1. Картопля моєму і чистимо, а потім знову ретельно промиваємо. Нарізаємо тонкими кружечками, і обсушуємо.
2. Форму для запікання змащуємо будь-яким жиром, маслом, або ж застеліть його папером для запікання.
3. Часник чистимо і дуже дрібно кришимо.
4. Тепер викладаємо шар картоплі, трохи вершкового масла, трохи часнику.
5. Потім знову картопля, і так, поки шари не закінчаться.
6. У вершки додаємо сіль, перець і приправи за смаком. Заливаємо картопля. Залишимо настоятися 10 хвилин.
7. Відправимо в розігріту духовку приблизно на годину, прикривши фольгою. За п'ять хвилин до закінчення готування фольгу потрібно зняти, щоб картопля зарум'янилася зверху.
Готово! сподіваюся, вам цей простий рецепт картоплі запеченого з вершками припаде до душі. Смачного!
- Картопля - 500 грам
- Часник - 3 зубчики
- Вершки - 200 мілілітрів
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Як приготувати картоплю запечений з вершками:
1. Картопля моєму і чистимо, а потім знову ретельно промиваємо. Нарізаємо тонкими кружечками, і обсушуємо.
2. Форму для запікання змащуємо будь-яким жиром, маслом, або ж застеліть його папером для запікання.
3. Часник чистимо і дуже дрібно кришимо.
4. Тепер викладаємо шар картоплі, трохи вершкового масла, трохи часнику.
5. Потім знову картопля, і так, поки шари не закінчаться.
6. У вершки додаємо сіль, перець і приправи за смаком. Заливаємо картопля. Залишимо настоятися 10 хвилин.
7. Відправимо в розігріту духовку приблизно на годину, прикривши фольгою. За п'ять хвилин до закінчення готування фольгу потрібно зняти, щоб картопля зарум'янилася зверху.
Готово! сподіваюся, вам цей простий рецепт картоплі запеченого з вершками припаде до душі. Смачного!