Запечена кукурудза з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування запечених кукурудзяних зерен з цибулею, молоком, вершками і панірувальними сухарями.
Якщо вам набридли звичні гарніри з макаронів або картоплі, спробуйте приготувати запечені кукурудзяні зерна з цибулею і вершками. Блюдо готується дуже просто, а його ніжна вершкова консистенція нагадує кукурудзяний пудинг.
- Вершкового масла - 2 Ст. Ложки (плюс масло для форми)
- Жовтий цибулю - 1 штука (маленький )
- Сіль і перець - За смаком
- Борошна - 2 Ст. Ложки
- Кайенского перцю - 1 щіпка
- Яєчних жовтки - 2 штуки
1. Дрібно нарізати цибулю. Розігріти духовку до 190 градусів. Змастити вершковим маслом форму для випічки діаметром 25 см або чавунну сковороду. Розтопити 2 столові ложки вершкового масла на середньому вогні в середній сковороді і обсмажити нарізану цибулю з невеликою кількістю солі протягом приблизно 5 хвилин.
2. Додати борошно, посолити, поперчити, приправити кайенским перцем і добре розмішати дерев'яною ложкою.
3. Повільно влити молоко навпіл з вершками і добре розмішати, поки соус не загусне.
4. Додати кукурудзяні зерна і готувати на повільному вогні протягом 2 хвилин. Додати приправи, якщо це необхідно. Зняти сковороду з вогню.
5. Збити яєчні жовтки в мисці і перемішати з кукурудзяної сумішшю. Викласти кукурудзяну суміш в підготовлену форму або сковороду.
6. Посипати зверху панірувальними сухарями і викласти зверху кілька шматочків вершкового масла.
7. Випікати протягом 30 хвилин до золотистого кольору.