Картопля з грибами і м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Картопля з грибами і м'ясом - це дуже ситне і смачне блюдо, яке обов'язково сподобається вашим домашнім. Всі інгредієнти доступні цілий рік, тому ви можете приготувати його, коли завгодно.
Якщо ви хочете знати, як приготувати картоплю з грибами і м'ясом, то просто прочитайте цей рецепт. М'ясо виходить ніжним, а картопля - дуже ароматним. Блюдо подається гарячим, частина. Смачного!
- Яловичина - 4 штуки (порційні шматки, стейки)
- Картопля - 5 штук
- Печериці великі - 6 штук
- Вершки - 100 мілілітрів(22%)
- Спеції - За смаком (сіль, перець чорний мелений; за смаком)
- Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
Насамперед підготуйте м'ясо. Для цього вам потрібно взяти стейки, краще з телятини, гарненько відбийте їх молоточком, присипте спеціями і сіллю, роблячи м'яса своєрідний "масаж", щоб воно гарненько промаринувалося. Потім розжарити сковорідку з рослинним маслом і обсмажте стейки з двох сторін до повної готовності, щоб усередині не було крові. Зніміть стейки з вогню в тарілку, накрийте кришкою.
Картопля почистіть від шкірки і вимийте. Потім наріжте його на невеликі кружечки. На розпеченій сковороді з рослинним маслом (його має бути достатня кількість) обсмажуйте картопля до коричневої скоринки і повної готовності, але не дозволяйте, щоб він підгорів.
Грибочки гарненько вимийте і порубаєте на невеликі квадратики. Обсмажте їх на сковороді з соняшниковою олією без запаху до напівготовності. Якщо хочете, можете додати до грибів дрібно нарізаний лук, який підкреслить їх смак і аромат.
Залийте грибочки жирними вершками, зменшіть вогонь до мінімуму. Коли вершки закиплять, уварюйте їх кілька хвилин, щоб вони почали загусати. Додайте сіль і спеції за смаком, гарненько все перемішайте.
Візьміть папір або пергамент для запікання, наріжте її на чотири рівні шматочки так, щоб вони вийшли розміром приблизно сорок на двадцять сантиметрів. Викладіть на кожен шматочок стейк і порцію підсмаженої картоплі.
Тепер викладіть на картоплю тушковані в вершках грибочки. Вони не повинні бути занадто вологими, щоб страва не розтеклося в процесі запікання.
Загорніть блюдо в пергамент так, щоб вийшли конвертики. Викладіть їх в жароміцний посуд або на деко і запікайте сорок хвилин при ста дев'яноста градусах в духовці.