Рецепт Картопля з грибами і м'ясом фото

Картопля з грибами і м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Картопля, Яловичина, Гриби, Печериці
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Картопля з грибами і м'ясом - це дуже ситне і смачне блюдо, яке обов'язково сподобається вашим домашнім. Всі інгредієнти доступні цілий рік, тому ви можете приготувати його, коли завгодно.

Якщо ви хочете знати, як приготувати картоплю з грибами і м'ясом, то просто прочитайте цей рецепт. М'ясо виходить ніжним, а картопля - дуже ароматним. Блюдо подається гарячим, частина. Смачного!

  • Яловичина - 4 штуки (порційні шматки, стейки)
  • Картопля - 5 штук
  • Печериці великі - 6 штук
  • Вершки - 100 мілілітрів(22%)
  • Спеції - За смаком (сіль, перець чорний мелений; за смаком)
  • Масло рослинне - 5 Ст. Ложок
картопля з грибами і м'ясом - фото крок 1
Насамперед підготуйте м'ясо. Для цього вам потрібно взяти стейки, краще з телятини, гарненько відбийте їх молоточком, присипте спеціями і сіллю, роблячи м'яса своєрідний "масаж", щоб воно гарненько промаринувалося. Потім розжарити сковорідку з рослинним маслом і обсмажте стейки з двох сторін до повної готовності, щоб усередині не було крові. Зніміть стейки з вогню в тарілку, накрийте кришкою.
картопля з грибами і м'ясом - фото крок 2
Картопля почистіть від шкірки і вимийте. Потім наріжте його на невеликі кружечки. На розпеченій сковороді з рослинним маслом (його має бути достатня кількість) обсмажуйте картопля до коричневої скоринки і повної готовності, але не дозволяйте, щоб він підгорів.
картопля з грибами і м'ясом - фото крок 3
Грибочки гарненько вимийте і порубаєте на невеликі квадратики. Обсмажте їх на сковороді з соняшниковою олією без запаху до напівготовності. Якщо хочете, можете додати до грибів дрібно нарізаний лук, який підкреслить їх смак і аромат.
картопля з грибами і м'ясом - фото крок 4
Залийте грибочки жирними вершками, зменшіть вогонь до мінімуму. Коли вершки закиплять, уварюйте їх кілька хвилин, щоб вони почали загусати. Додайте сіль і спеції за смаком, гарненько все перемішайте.
картопля з грибами і м'ясом - фото крок 5
Візьміть папір або пергамент для запікання, наріжте її на чотири рівні шматочки так, щоб вони вийшли розміром приблизно сорок на двадцять сантиметрів. Викладіть на кожен шматочок стейк і порцію підсмаженої картоплі.
картопля з грибами і м'ясом - фото крок 6
Тепер викладіть на картоплю тушковані в вершках грибочки. Вони не повинні бути занадто вологими, щоб страва не розтеклося в процесі запікання.
картопля з грибами і м'ясом - фото крок 7
Загорніть блюдо в пергамент так, щоб вийшли конвертики. Викладіть їх в жароміцний посуд або на деко і запікайте сорок хвилин при ста дев'яноста градусах в духовці.

Схожі рецепти