Тушкована картопля з м'ясом і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Це ситне повноцінне блюдо для всієї родини на обід або вечерю. Пропоную вам простий рецепт тушкованої картоплі з м'ясом і грибами. Це смачне блюдо можна приготувати без зайвого клопоту.
Цей рецепт - відмінний приклад страви, в якому чудово поєднуються м'ясо, овочі, гриби і навіть крупа. Останню, до речі, можна додавати або замінити бобовими, наприклад, буде теж дуже смачно. Обов'язково зверніть увагу на цей варіант, як приготувати тушковану картоплю з м'ясом і грибами.
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Яловичина - 400 грам
- Цибулина - 2-3 штук
- Гриби - 250-300 грам
- Морква - 1 штука
- Картопля - 600 грам
- Крем - 100 грам (для подачі)
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
- Перлова крупа - 100 грам (по бажанню)
1. Розтопіть в сотейнику з товстим дном вершкове масло (можна влити також трохи рослинного). Вимийте і висушіть м'ясо, наріжте його невеликими шматочками. Викладіть в сотейник і на сильному вогні обсмажте до утворення скоринки.
2. Тим часом очистіть і наріжте дрібними кубиками цибулину. Викладіть її в сотейник, смажте на середньому вогні 3-4 хвилини. Також можна використовувати в цьому простому рецепті тушкованої картоплі з м'ясом і грибами часник.
3. Вимийте, обсушити і подрібніть при необхідності грибочки. Викладіть їх в сотейник. Обсмажуйте 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Слідом Відведіть туди ж нарізану моркву. Смажте ще кілька хвилин.
4. Влийте воду або бульйон (найкраще поєднати і те, та інше). Додайте сіль, перець, сушену зелень і спеції за смаком. На середньому вогні тушкуйте близько 20 хвилин.
5. За цей час очистіть і наріжте картоплю. Викладіть його в сотейник, при бажанні додайте перловку. Тушкована картопля з м'ясом і грибами в домашніх умовах буде готова приблизно через 30-40 хвилин. Перед подачею в тарілку покладіть ложку сметани і дрібку свіжої зелені. Смачного!