Рецепт Картопля, тушкована з м'ясом і печерицями фото

Картопля, тушкована з м'ясом і печерицями
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Картопля, Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Печеня найчастіше готують в духовці. Сама назва походить від слова жар. В горщику або в казані блюдо нудиться в духовці. Але що робити тим, у кого немає духовки? є рішення!

Дуже смачна страва зможете ви приготувати з майже будь-якого виду м'яса. Тут підійде і яловичина, і свинина, і м'ясо птиці. Спробуйте приготувати страву "два в одному", і це вийде не тільки просто, але і смачно.

  • М'ясо - 1 кілограм (курка, індичка або свинина)
  • Цибуля ріпчаста - 1 Склянка
  • Печериці - 150 грам
  • Картопля - 1 кілограм (очищений)
картопля, тушкована з м'ясом і печерицями - фото крок 1
М'ясо свинини або курки (індички) потрібно нарізати на брусочки. Можна взяти і яловичину, але її потрібно гасити довше.
картопля, тушкована з м'ясом і печерицями - фото крок 2
Печериці нарізаємо кубиками.
картопля, тушкована з м'ясом і печерицями - фото крок 3
Картопля теж нарізаємо кубиками.
картопля, тушкована з м'ясом і печерицями - фото крок 4
У широкому сотейнику або казані обсмажуємо м'ясо на рослинному маслі. Після обсмажування вливаємо в каструлю окріп і тушкуємо на невеликому вогні 30 хвилин.
картопля, тушкована з м'ясом і печерицями - фото крок 5
Поки м'ясо гаситься, обсмажте гриби з цибулею.
картопля, тушкована з м'ясом і печерицями - фото крок 6
Коли вода добре увариться, додайте обсмажені гриби.
картопля, тушкована з м'ясом і печерицями - фото крок 7
Додайте картоплю. Долийте води стільки, щоб верхні шматочки картоплі не покривають водою. Гасіть на невеликому вогні до готовності. Не забудьте посолити, поперчити.
картопля, тушкована з м'ясом і печерицями - фото крок 8
Подайте блюдо до столу гарячим. При бажанні в готову страву можна додати багато зелені і 1-2 зубчики часнику, попередньо видавлені через чеснокодавку.

Схожі рецепти