Картопля, тушкована з м'ясом і печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Печеня найчастіше готують в духовці. Сама назва походить від слова жар. В горщику або в казані блюдо нудиться в духовці. Але що робити тим, у кого немає духовки? є рішення!
Дуже смачна страва зможете ви приготувати з майже будь-якого виду м'яса. Тут підійде і яловичина, і свинина, і м'ясо птиці. Спробуйте приготувати страву "два в одному", і це вийде не тільки просто, але і смачно.
- М'ясо - 1 кілограм (курка, індичка або свинина)
- Цибуля ріпчаста - 1 Склянка
- Печериці - 150 грам
- Картопля - 1 кілограм (очищений)
М'ясо свинини або курки (індички) потрібно нарізати на брусочки. Можна взяти і яловичину, але її потрібно гасити довше.
Печериці нарізаємо кубиками.
Картопля теж нарізаємо кубиками.
У широкому сотейнику або казані обсмажуємо м'ясо на рослинному маслі. Після обсмажування вливаємо в каструлю окріп і тушкуємо на невеликому вогні 30 хвилин.
Поки м'ясо гаситься, обсмажте гриби з цибулею.
Коли вода добре увариться, додайте обсмажені гриби.
Додайте картоплю. Долийте води стільки, щоб верхні шматочки картоплі не покривають водою. Гасіть на невеликому вогні до готовності. Не забудьте посолити, поперчити.
Подайте блюдо до столу гарячим. При бажанні в готову страву можна додати багато зелені і 1-2 зубчики часнику, попередньо видавлені через чеснокодавку.