Тушкована картопля з печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Картопля і гриби… брат, що за смакота, який аромат! Чудове поєднання простих інгредієнтів! Сьогодні я розповім вам, як приготувати смачну тушковану картоплю з печерицями. Спробуйте і ви!
Печериці - найпоширеніші гриби в усьому світі. Вони заслужили шану і повагу завдяки своїм відмінним смаковим якостям. Продаються вони цілий рік, як і картопля, тому інгредієнти запропонованого мій страви доступні для більшості людей. Гриби можна купувати як свіжі, так і зберігати в морозилці - смакові властивості не втрачаються!
- Картопля - 1 кілограм
- Печериці - 300 грам
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Свіжа зелень - 1 пучок
- Сіль, перець - За смаком
Якщо гриби заморожені, то варто дістати їх свідомо до приготування страви. Я сьогодні вирішила використовувати свіжі шампіньйони. Промиваємо гриби в проточній воді. Нарізаємо великими пластинами.
Лук очищаємо від лушпиння. Морковку чистим овощечисткой. Промиваємо овочі водою. Лук ріжемо невеликим штрихом, морквину тремо на тертці.
Картопля очищаємо від шкірки. Моєму гарненько. Викладаємо на дошку. Ріжемо кубиками, можна не сильно дрібно. Все одно при гасінні картопля стане м'яким і зменшиться в обсязі. Заливаємо картоплю водою (1, 5-2 склянки), ставимо на тихий вогонь. В якості посуду ідеально підійде каструля з товстим дном або казан.
Грибочки обсмажуємо до появи золотистого відтінку. Робимо це на окремій сковороді, змащеній рафінованим маслом.
Потім таким же чином обсмажуємо цибулю з морквою. Овочі і гриби додаємо в картопля, тушкуємо на тихому вогні близько півгодини.
Подавати рекомендую зі свіжою зеленню. Ідеально підійде кріп. Смачного!