Рецепт Тушкована картопля з печерицями фото

Тушкована картопля з печерицями
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля, Гриби, Печериці
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Картопля і гриби… брат, що за смакота, який аромат! Чудове поєднання простих інгредієнтів! Сьогодні я розповім вам, як приготувати смачну тушковану картоплю з печерицями. Спробуйте і ви!

Печериці - найпоширеніші гриби в усьому світі. Вони заслужили шану і повагу завдяки своїм відмінним смаковим якостям. Продаються вони цілий рік, як і картопля, тому інгредієнти запропонованого мій страви доступні для більшості людей. Гриби можна купувати як свіжі, так і зберігати в морозилці - смакові властивості не втрачаються!

  • Картопля - 1 кілограм
  • Печериці - 300 грам
  • Морква - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Свіжа зелень - 1 пучок
  • Сіль, перець - За смаком
тушкована картопля з печерицями - фото крок 1
Якщо гриби заморожені, то варто дістати їх свідомо до приготування страви. Я сьогодні вирішила використовувати свіжі шампіньйони. Промиваємо гриби в проточній воді. Нарізаємо великими пластинами.
тушкована картопля з печерицями - фото крок 2
Лук очищаємо від лушпиння. Морковку чистим овощечисткой. Промиваємо овочі водою. Лук ріжемо невеликим штрихом, морквину тремо на тертці.
тушкована картопля з печерицями - фото крок 3
Картопля очищаємо від шкірки. Моєму гарненько. Викладаємо на дошку. Ріжемо кубиками, можна не сильно дрібно. Все одно при гасінні картопля стане м'яким і зменшиться в обсязі. Заливаємо картоплю водою (1, 5-2 склянки), ставимо на тихий вогонь. В якості посуду ідеально підійде каструля з товстим дном або казан.
тушкована картопля з печерицями - фото крок 4
Грибочки обсмажуємо до появи золотистого відтінку. Робимо це на окремій сковороді, змащеній рафінованим маслом.
тушкована картопля з печерицями - фото крок 5
Потім таким же чином обсмажуємо цибулю з морквою. Овочі і гриби додаємо в картопля, тушкуємо на тихому вогні близько півгодини.
тушкована картопля з печерицями - фото крок 6
Подавати рекомендую зі свіжою зеленню. Ідеально підійде кріп. Смачного!

Схожі рецепти