Рецепт Смажена картопля з грибами (печерицями) фото

Смажена картопля з грибами (печерицями)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Картопля , Гриби , Печериці
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 35 хв.

Ну хто не любить смажену картопельку? ароматне, гаряче, ситне, поживна і дуже смачна страва. Розповім про улюбленому рецепті вечері, як приготувати смажену картоплю з грибами (печерицями).

Опис приготування:

Можна використовувати будь-які за смаком гриби, в тому числі і сушені. Картоплю можна нарізати кубиками, скибочками або брусочками, як більше подобається. Подають картоплю з томатним соусом, з соліннями (помідори, огірки), з гірчицею. Їжте її відразу після приготування, поки вона ще гаряча.

  • Картопля - 4-5 штук (велика)
  • Печериці - 300 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Сіль, перець - За смаком
  • Часниковий порошок - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - За смаком
смажена картопля з грибами (печерицями) - фото крок 1
1. Очистіть картоплю і вимийте її, розріжте кожну вздовж на 4 частини, потім ще поперек невеликими шматочками.
смажена картопля з грибами (печерицями) - фото крок 2
2. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, потім викладіть картоплю, обсмажуйте його, регулярно помішуючи.
смажена картопля з грибами (печерицями) - фото крок 3
3. Тим часом очистіть і нарубати невеликими шматочками цибулину.
смажена картопля з грибами (печерицями) - фото крок 4
4. Вимийте і розріжте гриби вздовж, потім кожну половинку ще наріжте пластинками.
смажена картопля з грибами (печерицями) - фото крок 5
5. До смаженої картоплі додайте сіль, перець, часниковий порошок.
смажена картопля з грибами (печерицями) - фото крок 6
6. На окремій сковороді обсмажте цибулину з рослинним маслом.
смажена картопля з грибами (печерицями) - фото крок 7
7. До обсмаженої цибулі додайте гриби, перемішайте і готуйте до випаровування жирності.
смажена картопля з грибами (печерицями) - фото крок 8
8. Перекладіть гриби з цибулею до картоплі, накрийте кришкою і обсмажуйте ще кілька хвилин. Подавайте блюдо відразу, смачного!

Схожі рецепти