Рецепт Смажена картопля з печерицями та цибулею фото

Смажена картопля з печерицями та цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Гриби, Печериці
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати смажену картоплю з печерицями та цибулею. Поєднання класичне, і воно ніколи не застаріє! Смачний і поживний гарнір! Смачного!

Такий гарнір можна подавати до м'яса або риби. Він вдало сполучиться з чим завгодно. Також можна їсти його як самостійну страву. Наприклад - з овочевим салатом. Ситно, навіть не помітно, що м'ясо в цій страві відсутня! Вегетаріанцям на замітку!

  • Картопля - 1 кілограм
  • Гриби печериці - 300 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Зелена цибуля - 1 пучок
смажена картопля з печерицями та цибулею - фото крок 1
Очищаємо картоплю і цибулю від шкірки, промиваємо під водою. На сковороду викладаємо порізаний кубиками цибулю. Обсмажуємо його до золотистого кольору.
смажена картопля з печерицями та цибулею - фото крок 2
Додаємо картоплю, порізаний соломкою. Смажимо до появи хрусткої скоринки.
смажена картопля з печерицями та цибулею - фото крок 3
Поки картопля смажиться, нарізаємо наші печериці великими пластинками.
смажена картопля з печерицями та цибулею - фото крок 4
Обсмажуємо печериці на окремій сковороді в маслі. Час готування - 20 хвилин. Кришкою не накривати.
смажена картопля з печерицями та цибулею - фото крок 5
Змішуємо картопля і гриби. Додаємо спеції, зелена цибуля і сіль. Блюдо готово!

Схожі рецепти