Картопля, тушкована з м'ясом і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Це популярне блюдо, рецепт приготування якого дуже простий. З цим впорається навіть починаюча господиня. Блюдо прекрасно підходить і до обіду, і на вечерю. Особливо його оцінять чоловіки.
Це смачне і дуже ситне блюдо, яке найбільше подобається чоловікам: і готувати, і їсти:) У цій страві можна поєднати два (і перше, і друге), всього лише збільшивши кількість води. Час готування страви залежить від м'яса. Свинина і курка готуються швидше, ніж яловичина. За допомогою цього простого рецепту приготування тушкованої картоплі з м'ясом і грибами ви легко приготуєте обід або вечерю. Смачного!
- М'ясо - 600-700 грам (будь-який)
- Картопля - 1 кілограм
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Гриби - 300 грам (будь-які)
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Сіль - 1, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Паприка сушена - 1 Чайна ложка
- Куркума - 1 щіпка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Чеснк - 2-3 зубчиків
Чистимо цибулю та моркву. Нарізаємо і то, і інше невеликими кубиками. Обсмажуємо на сковороді з ложкою рослинного масла.
Чистим картошку, миємо й нарізаємо її кубиками середнього розміру. Викладаємо в каструлю, туди ж відправляємо обсмажені цибулю і моркву.
М'ясо миємо й нарізаємо, як вам подобається: можна тонкими смужками, можна невеликими кубиками. Обсмажуємо м'ясо на рослинному маслі до рум'яної скоринки.
Гриби чистимо, моєму, нарізаємо і відправляємо в каструлю до картоплі.
Тепер додаємо обсмажене м'ясо.
Наливаємо воду (близько 1 L). Додаємо спеції: сіль, перець, перець і куркума. Перемішуємо. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімального. Тушкуємо хвилин 40-50.
А тепер додамо подрібнений часник і лавровий лист. Пробуємо блюдо. Якщо треба, поставка солі. Тушкуємо ще хвилин 5-10.