Картопля з фрикадельками
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную оригінальний варіант основного блюда - картопля з фрикадельками. Його приготування не займе багато часу, але блюдо точно здивує близьких або гостей.
Якщо ви звикли до того, що фрикадельки бувають тільки в супі, то поспішаю вас здивувати. Картопля з фрикадельками стане відмінним вечерею або святковим обідом для вас і вашої родини. Готувати нескладно, але страва виходить - хоч і просте, без вишукувань, але дуже смачне!
- Картопля - 7-8 штук
- Цибулина - 3 штуки
- Фарш - 500 грам
- Сир - 150-200 грам
- Гриби - 150 грам (можна не додавати)
- Крем - 100-150 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Трави і прянощі - 1 щіпка
1. Рецепт приготування картоплі з фрикадельками слід почати з фаршу. Краще приготувати його самостійно, щоб бути впевненим в його якості. Для цього необхідно перекрутити м'ясо, 1 цибулину, трохи часнику на м'ясорубки. Посолити і поперчити за смаком. Можна додати спецій для м'яса.
2. З готового фаршу необхідно сформувати фрикадельки. Можна зробити їх зовсім маленькими або побільше. Від їх розміру буде залежати час приготування страви.
3. Цибулю почистити і порізати дрібними кубиками. На сковороді з невеликою кількістю масла обсмажити цибулю до золотистого кольору. Додати до нього гриби і добре їх прожарити (при бажанні гриби можна не додавати).
4. Картопля вимити і почистити. Порізати невеликими кубиками і викласти в форму для запікання.
5. Акуратно викласти зверху фрикадельки.
6. Наступним шаром викласти цибулю з грибами (або тільки цибулю). Сир потерти на крупній тертці і засипати його зверху.
7. Далі необхідно налити в форму 250-300 мілілітрів води. Верхній шар змастити сметаною і при бажанні присипати сухими травами. Надіслати в добре розігріту духовку.
8. Форму найкраще накрити кришкою мінімум на 1 час. Потім кришку можна зняти і підсмажити сирну корочку до золотистого кольору. От і все, картопля з фрикадельками в домашніх умовах готовий.